Senatorul PSD Mihai Fifor a fost audiat in dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe Traian Basescu de santaj

30-03-2015 13:31


Senatorul PSD Mihai Fifor a venit, luni, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat in dosarul in care parlamentarul Gabriela Firea il acuza pe fostul presedinte Traian Basescu de santaj.

Parlamentarul a ajuns in jurul orei la 12.45 la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), dupa ce avocatul Gabrielei Firea a solicitat audierea lui Fifor in calitate de martor. La intrarea in sediul PICCJ, senatorul PSD nu a vrut sa faca nicio declaratie.

Mihai Fifor este senator din 2012 si a fost presedinte al Comisiei parlamentare de ancheta privind terenurile de la Nana.

In acelasi dosar urmeaza sa fie audiat si senatorul PSD Serban Nicolae, tot in calitate de martor propus de avocatul lui Firea, potrivit unor surse judiciare.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost audiat, in 24 martie, in dosarul in care senatorul Gabriela Firea il acuza de santaj. "Am dat o declaratie completa pentru a clarifica lucrurile. Tot ce este necesar am declarat", a afirmat fostul presedinte Traian Basescu, la iesirea din sediul PICCJ.

Fostul sef al statului a fost si in 18 martie la Parchetul instantei supreme, insa atunci el nu a fost audiat, ci doar i s-a adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru santaj. Parchetul ICCJ a dispus, in 11 martie, inceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu.

Anchetatorii au redeschis, in 30 decembrie 2014, dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe Traian Basescu de santaj, intrucat fostul sef al statului nu mai beneficiaza de imunitate. Cercetarile in acest dosar fusesera suspendate de procurori pana la finalizarea mandatului de presedinte al lui Traian Basescu.

Parchetul instantei supreme anunta, in 18 aprilie 2014, ca a dispus urmarirea penala pentru santaj, in urma plangerii formulate de Gabriela Firea impotriva lui Traian Basescu, la care a fost conexata si sesizarea parlamentarilor, insa punerea in miscare a actiunii penale a fost suspendata, intrucat presedintele are imunitate.

Scandalul Basescu - Firea a inceput dupa ce fostul presedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus ca si acum poate spune ca aceasta este "o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist". "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.

Fostul sef al statului a mai spus ca senatorul PSD Gabriela Firea este "o santajista de profesie". "Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajista care pretinde sa fie respectatata ca senator al Romaniei, dupa ce a facut bine scoala turnatorului Felix", preciza Basescu.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO