Semaforul mortii continua sa functioneze in Bucuresti. Nu se stie pana cand
Copiem modele occidentale pe care le implementam dupa ureche. Iar asta ne costa vieti. Sta marturie moartea cumplita a barbatului strivit de un tramvai pe Calea Rahovei.
Fiii omului vor sa dea primaria in judecata, pe motiv ca sistemul de semaforizare este prost conceput. Pietonul a trecut pe verde, insa in momentul in care a aparut tramvaiul, s-a trezit pe rosu. Astazi, la doua zile dupa nefericita intimplare, situatia era la fel.
In timp ce alti oameni isi riscau vietile fara sa stie, in familia omului calcat de tramvai este doliu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
VIDEO. Scene de groaza in Rahova. Un barbat a murit calcat de tramvai
Autoritatile au instalat pe Calea Rahovei un semafor cu senzor pentru tramvai si un altul cu buton pentru pietoni. Astfel, cele doua nu se vor putea sincroniza niciodata si, ca atare, dau erori.
"Implementarea acestui sistem de semaforizare cu buton a fost propusa si avizata de catre comisa tehnica de circulatie din cadrul primariei Capitalei. Aceste semafoare au fost instalate de 5-6 ani si pana acum nu a fost raportata nicio victima. Sigur ca daca s-a intamplat acest incident si ne dam seama ca este un pericol trebuie sa revizuim acel sistem de semaforizare", explica cei de la Administratia strazilor.
Pentru asta avem insa nevoie si de bani.
In Bucuresti exista 25 de semafoare care pot fi actionate prin buton. Cele cu senzor sunt instalate in zonele in care circula tramvaiele de viteza.