Seism cu magnitudinea 5,9 în Iran. Sunt cel puțin cinci răniți și pagube materiale. VIDEO

Dată publicare: 18-04-2021 17:24
Dată actualizare: 19-04-2021 14:20


cutremur

Un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs duminică în sud-vestul Iranului, soldându-se cu rănirea a cel puţin cinci persoane şi provocând daune materiale în zonele afectate, potrivit presei de stat iraniene, relatează AFP.

Seismul cu magnitudinea 5,9 (5,8 potrivit Institutului american de geofizică, USGS) s-a produs la o adâncime de 10 kilometri la ora 11:11 locală (06:41 GMT), la 27 de kilometri nord-est de oraşul port Ganaveh în provincia Bushehr, a anunţat Agenţia seismologică iraniană.

Potrivit agenţiei de ştiri oficiale Irna, cinci persoane au fost rănite, în timp ce în regiune au fost înregistrate întreruperi de electricitate şi ale reţelelor fixe şi de Internet. Au fost semnalate ziduri de case prăbuşite, ferestre sparte în urma seismului şi au fost observate căderi de pietre în munţi, potrivit aceleiaşi surse.

Jahanguir Dehghani, directorul general al celulei de criză din provincia Bouchehr, a precizat că "daunele minore produse la infrastructurile de apă, electricitate, telecomunicaţii şi gaze din oraşul Ganaveh au fost remediate" duminică după-amiază.

Cutremurul a avut loc la circa 100 de kilometri de centrala nucleară de la Bushehr, însă în complex nu au fost înregistrate pagube, potrivit Irna.

"Toate instalaţiile, echipamentele şi clădirile centralei nucleare de la Bushehr sunt în stare perfectă şi activităţile sale nu au fost întrerupte" de cutremur, a declarat Departamentul de relaţii publice al centralei într-un comunicat.

Centrala de la Bushehr, care produce 1.000 de megawaţi, a fost construită de Rusia şi deschisă oficial în septembrie 2011, după mai mulţi ani de întârzieri.

Situat la confluenţa mai multor plăci tectonice şi traversat de mai multe falii, Iranul se află într-o zonă cu o activitate seismică intensă. În ultimul cutremur major, cu magnitudinea 7,3, produs în noiembrie 2017 în provincia Kermanshah (vest) au murit 620 de oameni.

Sursa: Agerpres

Tags: iran, cutremur,


VIDEO PROTVPLUS.RO