Şeful RAR Sibiu, reţinut în dosarul înmatriculărilor ilegale. Cât plăteau samsarii

Ultima actualizare: 12-09-2019 09:23
coada la inmatriculari
Pro TV

Procurorii au dispus reţineri în dosarul reţelei de înmatriculări ilegale de maşini.

În cursul noptii, procurorul Parchetului Teritorial Sibiu a dispus reţinerea a 11 persoane între care şeful RAR Sibiu, doi funcţionari de la RAR Sibiu şi un altul de la RAR Vîlcea şi un funcţionar din Ministerul Afacerilor Interne. 

Poliţiştii Direcției Generale Anticorupție au descoperit o rețea de samsari, care ar fi colaborat pentru a înmatricula mașini, despre care nu se știe cât erau de sigure. 20 de persoane au fost duse la audieri.

O cantitate uriașă de documente a fost ridicată de agenții de la DGA. Sunt saci cu dosare de înmatriculare din toată țară, care vor fi verificate pentru a se verifica dacă au fost legal întocmite.

Anchetatorii bănuiesc că funcţionarii statului i-ar fi ajutat pe samsari nu doar să intre peste rând, în fața altor persoane, pentru a obține înmatricularea, dar și că au întocmit dosare care nu erau complete sau care conțineau informații neconforme cu realitatea. Și totuși, iată că treceau acele inspecții tehnice obligatorii cu brio.

În cadrul anchetei, urmează să vedem câte astfel de autoturisme și cu ce fel de probleme circulă pe străzile. Știm, deocamdată, că polițiștii ar fi luat aproximativ 100 de euro pentru fiecare mașină înmatriculată. 20 de persoane au fost duse la audieri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO