Cum vor oamenii să țină urșii la distanță de casă. Metoda îi poate trimite după gratii

12-09-2019 08:31


Un urs prins într-un laţ a fost salvat în ultimul moment , într-o localitate din judeţul Bacău. Cum sălbăticiunile coboară des în această perioadă în curţile oamenilor în căutare de hrană se pare că cineva a pus capcană pentru a prinde animalul.

Din fericire, ursul a fost zărit de un localnic care a dat alarma. Autorităţile atrag atenţia că vânătoarea cu laţul constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Alarma a fost dată de un localnic, terorizat de porcii mistreţi care i-au distrus culturile. Zgomotul făcut de ursul prins în capcană i-a atras însă atenţia.

Ion Negoiță - proprietarul grădinii: De săptămâna trecută a început să îmi rupă gardul nu pot să îmi dau seama, dar am găsit scândurile rupte în fiecare dimineaţă.
Reporter: Se ştie cine pune lațurile?
Ion Negoiță: Da de unde boală să şti eu?
Reporter: E periculos.
Ion Negoiță: Păi puteam să vin eu ca să fac gardul pe unde am rupt şi hodoronc tronc mă trezeam cu el călare pe mine.

Cristian Cojocaru - paznic de vânătoare: "Mi-a zis că i-a stricat mistreţii cultura. Am stat la pândă la cultura respectivă. În jurul orei 1 am auzit gălăgie şi urlete ce veneau de la un urs prins în lat".

Cu ajutorul paznicului de vânătoare şi a veterinarului, ursul a fost tranchilizat.

Stelian Popescu - medic veterinar: "Sunt oarecare probleme că e un urs gras pentru că se vede din mişcările pe care le face şi o să trebuiască un ac mai lung. Apoi ne apropiem cât mai mult şi efectuăm tranchilizarea".

Medicul veterinar i-a tratat rănile, apoi ursul a fost lăsat să se dezmeticească. Ulterior fiara a plecat spre pădure.

Oamenii se plâng ca sălbăticiunile le calcă des grădinile, iar de multe ori, mistreţii le distrug mai bine de jumătate din recoltă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: ursi, lat, prins,

VIDEO PROTVPLUS.RO