Șeful Jandarmeriei, schimb de replici cu protestatarii: „Suntem singura ţară din Europa în care manifestați așa”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 31 Mai 2018 00:43
Categorie: Stiri actuale
Jandarmeria Romana

Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a făcut parte din forțele de ordine prezente, miercuri seara, în Piața Victoriei, unde 2.000 de persoane au protestat, după decizia CCR de a admite sesizarea lui Tudorel Toader privind șefa DNA.

Într-un schimb de replici cu protestatarii, comandantul Jandarmeriei a spus că România este singura ţară în care se manifestă în acest fel, blocându-se tot timpul o intersecţie mare din oraş, inclusiv trotuarele, pe care pietonii nu mai pot trece, informează News.ro.

Protestatarii l-au acuzat pe Sebastian Cucoş că primeşte ordin de la ministrul de Interne Carmen Dan să îi amendeze pe oamenii din Piaţa Victoriei şi i-au cerut să înceteze cu seria de amenzi abuzive. Unul dintre manifestanţi i-a reproşat comandantului Jandarmeriei că forţele de ordine îi „vânează” pe protestatari, amintind de un moment în care abia ajunsese în Piaţa Victoriei şi a auzit în casca unui jandarmi numele său.

„Este normal să fim vânaţi? Să fim amendaţi pe nedrept pe bandă rulantă? (...) Terminaţi cu abuzurile astea”, a spus protestatarul.

În replică, Sebastian Cucoş a explicat că nu există un asemenea ordin şi a subliniat că el, în calitate de comandant al Jandarmeriei, nu are autoritate asupra forţelor de ordine în ceea ce priveşte amenzile şi nu le poate spune acestora pe cine să amendeze şi pe cine nu. Cucoş a arătat spre Piaţa Victoriei şi le-a spus manifestanţilor că România este singura ţară în care se protestează în acest mod, referindu-se la blocarea unei întregi intersecţii, inclusiv a trotuarelor pe care pietonii nu mai pot trece, precum şi la repetatele conflicte între jandarmi şi protestatari.

„Cu siguranţă se blochează toată zona asta. Ce înseamnă libertatea persoanei de la o parte la alta? Suntem singura ţară din Europa în care dumneavoastră manifestaţi aşa. Uitaţi-vă aici, oamenii ăştia pot trece pe aici?”, a spus Cucoş.

La un moment dat, câţiva protestatari s-au aşezat pe trotuarul din faţa Guvernului, iar jandarmii le-au explicat că nu pot sta acolo, existând riscul ca mulţimea să devină violentă şi să fie necesară intervenţia forţelor de ordine, ceea ce ar fi însemnat ca cei care s-au aşezat pe trotuar să fie răniţi. După mai multe minute, oamenii s-au ridicat şi au intrat în mulţimea din intersecţie, după cordonul de jandarmi, fără să existe alte incidente.

Un protest cu 2.000 de oameni a avut loc, miercuri seara, în Piața Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei CCR de a admite sesizarea lui Tudorel Toader privind șefa DNA. Oamenii s-au adunat în cursul serii în Piața Victoriei și au forțat cordonul impus de jandarmi. În urma acestui incident, un protestatar a fost bruscat. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO