Directorul Companiei de Autostrazi a fost demis. In locul lui vine, interimar, seful de la metrou


Ultimul update: Vineri 11 Decembrie 2015 06:58
Data publicarii: Marti 08 Decembrie 2015 13:10
Categorie: Stiri actuale

Ministrul Transporturilor a anuntat demiterea sefuluI CNADNR.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, a fost demis, a anuntat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Sefia Companiei de Drumuri va fi preluata de Catalin Homor, director interimar al Metrorex.

Intrebat de ce a luat abia acum decizia, ministrul a raspuns: "Am vrut sa am propria mea imagine, propriile mele argumente."

Intrebat de corespondentul PRO TV daca are ceva sa-i reproseze lui Narcis Neaga, ministrul a spus "ca nu se poate vorbi de reprosuri, nu e o disputa casnica, e o relatie profesionala. Nu putem spune ca suntem multumiti de activitatea companiei." Ministrul a precizat ca s-au descoperit carente in activitatea CNADNR.

"Domnul Homor e inginer constructor, e unul dintre oamenii foarte ordonati, foarte rigurosi, a pus bazele activitatii de investitii din fonduri externe la Metrorex", a mai spus ministrul.

Dan Costescu a spus ca actiunea de marti a DNA la CNADNR este una perfect normala, dar nu poate da detalii despre aceasta operatiune. Procurorii DNA au deschis pe 3 decembrie un dosar penal, in care a fost inceputa urmarirea penala in rem, in legatura cu savarsirea unor posibile fapte de coruptie in construirea autostrazii Sibiu-Orastie. Pe 11 noiembrie, Corpul de control al Ministerului Transporturilor a sesizat organele abilitate ale statului cu privire la nerespectarea de catre proiectant, constructor, diriginte de santier a prevederilor legislatiei in vigoare, precum si cu privire la modul in care a actionat conducerea CNADNR in derularea unor contracte.

VIDEO PROTVPLUS.RO