Seful ASPA acuza ONG-urile ca ar fi exportat maidanezii Capitalei unor retele de zoofilie. Replica lor:"Bancescu e Pinocchio"


Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 18:55
Categorie: Stiri actuale

Acuzatii grave la un an si jumatate de la declansarea campaniei de strangere a maidanezilor din Bucuresti. Seful ASPA sustine ca unele ONG-uri ar fi luat caini de pe strazile Capitalei si i-ar fi exportat unor retele de zoofilie.

Pe de alta parte, edilii capitalei se lauda ca au strans 80 la suta dintre cainii vagabonzi de pe strazi.

Seful ASPA, Razvan Bancescu, sustine ca unele ONG-uri din Romania au trimis in strainatate zeci de mii de caini maidanezi care ar fi fost folositi in diferite bordeluri pentru zoofilie. Si le-a prezentat astazi jurnalistilor imagini care spune el ar dovedi acest lucru:

"Din imagini se vede clar ca sunt putini caini de rasa si multi maidanezi. Legatura e ca pleaca volume mari de caini, 10 ajung la adoptie reala, 90 sunt folositi in alte scopuri...am dovezi", sustine Bancescu.

Dovezi pe care sustine ca le-a dat mai departe politiei si parchetului. Replica reprezentantilor ONG urilor, acuzate de Bancescu, este categorica.

"Sunt niste aberatii ...noi nu am trimis caini in afara tarii niciodata. E vorba de o razbunare, pentru ca am dat in judecata ASPA", spune Marcela Paslaru de la Asociatia Cutu-Cutu.

"Este un mincinos, nu degeaba i se zice Pinocchio al Romaniei. O sa ii cerem dovezi si o sa-l dam in judecata. Politica noastra nu ne permite adoptia in strainatate'', spune si Anca Tomescu de la Vier Pfoten

In paralel, seful ASPA a prezentat si bilantul planului pentru gestionarea cainilor fara stapan, aplicat in ultimul an si jumatate. El sustine ca in ultimele 18 luni, au fost capturati 51200 de caini de pe strazile capitalei.

Asa se face ca , in luna decembrie 2014 , doar 89 de persoane au fost muscate de maidanezi in Bucuresti. Edilii sustin ca pe strazile Capitalei ar mai fi doar 4000 de caini fara stapan.

Maidanezi alungati cu FOCURI DE ARMA intr-o localitate de langa Bucuresti. Ce s-a intamplat cu o femeie atacata de caini
Moartea caprioarei, varianta 2014. A scapat de vanator, dar a fost ucisa de maidanezi si de birocratia romaneasca
VIDEO PROTVPLUS.RO