Șefa DSP București, despre posibilitatea carantinării Capitalei: "Nu am luat în discuţie această situaţie"

15-12-2020 14:52


carantină

Şefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a declarat, marţi, după o întrevedere cu reprezentanţii HoReCa desfăşurată la Prefectura Capitalei, că nu s-a luat în discuţie carantinarea Bucureştiului.

Întrebată de jurnalişti dacă ar putea intra Bucureştiul în carantină până la Crăciun, ea a răspuns: "Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus".

Ea a menţionat că responsabilitatea este cuvântul de bază de Sărbători, transmite Agerpres.

"Aş miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de Sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie", a spus Oana Niculescu.

În opinia sa, nu este în regulă ca o persoană să meargă la masa de Crăciun sau Revelion dacă are cea mai mică suspiciune de infecţie cu COVID-19.

"Deci, în momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă", a subliniat şefa DSP Bucureşti.

Întrebat de jurnalişti dacă bucureştenii vor putea ieşi cu artificii în faţa blocului de Revelion, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a răspuns că întâlnirile publice sunt interzise şi limitate, iar circulaţia este limitată de la ora 23:00.

Capitala înregistrează cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, de 7,01 la mie, dar și cele mai multe cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore, 1.143.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO