Tranzitarea frontierei cu Ungaria a fost reluată. Mașinile au fost blocate ore în șir în vamă

15-12-2020 12:43


Tranzitarea frontierei cu Ungaria a fost reluată, după patru ore şi jumătate de la întreruperea cauzată de probleme în sistemele informatice din ţara vecină, a anunţat, marţi după-amiază, Poliţia de Frontieră Arad.

 

„Începând cu ora 13.25 autoritățile de frontieră din Ungaria ne-au informat că sistemul informatic funcționează, traficul prin punctele de frontieră de la granița comună fiind reluat”, a transmis Poliția de Frontieră.

În prima parte a zilei de miercuri a fost blocaj total la graniţa de vest a ţării, la frontiera cu Ungaria. Autorităţile din ţară vecină au anunţat că sistemul de prelucrare a datelor nu funcţionează, aşa că nu se pot face formalităţile de trecere.

Traficul a fost oprit temporar, atât pe intrare cât şi pe ieşire, în toate punctele de la graniţa cu Ungaria.

Defecţiunea s-a produs de dimineaţă, la ora 9, aşadar sunt deja patru ore în care nicio maşină a ieșit şi nici a intrat în ţară.

S-au format cozi pe ambele sensuri. Vorbim şi de TIR-uri cu marfă, dar şi de maşini personale.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II s-au format coloane de maşini pe cele patru artere deschise pentru ieşirea din România, astfel că se aşteaptă până la 300 de minute pentru controlul documentelor, potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră care monitorizează timpii de aşteptare.

La PTF Nădlac I se aşteaptă 60 de minute pentru ieşirea din ţară, iar la Petea (Satu Mare) se aşteaptă 90 de minute. În judeţul Bihor, la PTF Borş I şi Borş II se aşteaptă aproximativ 30 de minute, scrie Agerpres.

La intrarea în România, timpi mai mari de aşteptare sunt la Petea, 90 de minute, şi Borş II, 30 de minute.

În cazul traficului greu, timpul de tranzitare ajunge la 360 de minute la ieşirea din România, în cazul PTF Vărşand (Arad). La intarare, se aşteaptă între 60 şi 120 de minute.


VIDEO PROTVPLUS.RO