Şedinţă CGMB: 14 puncte de vaccinare, amenajate la Circul Metropolitan Bucureşti

Nicușor Dan

Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă vineri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând 50 de proiecte de hotărâre.

Acestea vizează, printre altele, amenajarea a 14 puncte de vaccinare la Circul Metropolitan sau atribuţii sporite pentru reprezentanţii CGMB în adunările generale ale acţionarilor de la companiile municipale.

Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate un proiect în baza căruia o parte din Circul Metropolitan Bucureşti va fi pusă la dispoziţia Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), în vederea amenajării a două centre, cu 14 puncte de vaccinare. Schimbarea temporară a destinaţiei şi transmiterea dreptului de administrare se aprobă pentru o perioadă de un an. Spaţiul destinat fiecărui centru de vaccinare va include: punct de recepţie, punct de triaj medical, puncte de vaccinare, punct de supraveghere postvaccinare. Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, pentru a evita aglomeraţia. Persoanele se pot programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială. La intrrea în centrul de vaccinare, va fi verificată temperatura persoanelor, nefiind permis accesul celor care au peste 37,3 grade Celsius şi care vor trebui să se reprogrameze.

Reprezentanţii Municipiului Bucureşti ar urma să aibă atribuţii sporite în adunările generale ale acţionarilor de la companiilor municipale, precum discutarea şi aprobarea situaţiei financiare anuale sau modificarea remuneraţiei membrilor consiliilor de administraţie. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează 25 de proiecte de hotărâre care completează hotărârile CGMB privind desemnarea consilierilor generali în adunările generale ale acţionarilor de la companiile municipale, de la societatea Service Ciclop SA şi de la Societatea de Transport Bucureşti - STB SA. Consilierii municipali din AGA vor avea, astfel, mandat de exercitare a drepturilor acţionarului şi a îndeplinirii obligaţiilor acestuia cu privire la următoarele atribuţii: aprobarea sau modificarea situaţiilor financiare anuale, pe baza rapoartelor Consiliului de Administraţie şi a rapoartelor Auditorului Financiar; stabilirea, respectiv modificarea remuneraţiei cuvenite membrilor Consiliului de Administraţie; analiza gestiunii Consiliului de Administraţie; hotărârea de a introduce acţiune în justiţie împotriva membrilor Consiliului de Administraţie pentru prejudiciile aduse societăţii, dacă este cazul.

Salariile de bază aferente funcţiilor din aparatul de specialitate al primarului general, precum şi în cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Bucureşti, urmează să fie menţinute în acest an la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2020.

CGMB va dezbate un proiect care vizează modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică în depoul Bucureştii Noi, pentru a asigura infrastructura de alimentare a autobuzelor electrice. Valoarea totală a investiţiei este de 2.559.589 lei cu TVA, iar lucrările de construcţie şi montaj reprezintă 1.953.339 lei cu TVA. Capacităţile fizice includ: un punct de conexiune şi cabluri de medie tensiune cu lungime de 1.700 metri.

Pe ordinea de zi figurează şi trei proiecte care prevăd împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 6 să hotărască privind: asocierea cu Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB), în scopul acordării accesului nelimitat pentru public în incinta parcului UPB; cooperarea cu UPB pentru implementarea unor proiecte privind dezvoltarea de soluţii inovative şi educaţionale, precum şi proiecte cultural-ştiinţifice; iniţierea unui protocol de colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Asociaţia Peisagiştilor din România - filiala Bucureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România - Bucureşti, în scopul implementării unor proiecte de regenerare urbană.

Citește și...
Primăria Capitalei vrea să înceapă reabilitarea a aproximativ 260 de km de rețea de termoficare
Primăria Capitalei vrea să înceapă reabilitarea a aproximativ 260 de km de rețea de termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că marţi încep discuţiile cu opt mari firme pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare.

Recomandări
Mircea Geoană, la Știrile Pro TV: „Vom deveni parte a centrului Europei și asta va fi o șansă pentru România”
Mircea Geoană, la Știrile Pro TV: „Vom deveni parte a centrului Europei și asta va fi o șansă pentru România”

Concluzia celor două zile de reuniune a miniștrilor de externe din țările NATO, care a avut loc la București, a fost următoarea: „Susținem Ucraina până când va izbândi!”.

Șeful diplomației române a încercat să-l convingă pe omologul său olandez că România merită să fie primită în Schengen
Șeful diplomației române a încercat să-l convingă pe omologul său olandez că România merită să fie primită în Schengen

Șeful diplomației române a încercat, la reuniunea NATO de la București, să-l convingă pe omologul său olandez că țara noastră merită să fie primită în spațiul Schengen.

Polonia - Argentina 0-2, Arabia Saudită - Mexic 1-2. Messi și Lewandowski s-au calificat împreună în optimi din Grupa C
Polonia - Argentina 0-2, Arabia Saudită - Mexic 1-2. Messi și Lewandowski s-au calificat împreună în optimi din Grupa C