Secţiile pentru nou-născuţi ale spitalului din Constanţa, renovate din donaţii

Dată publicare: 23-11-2018 08:28
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


O șansă la viață pentru bebelușii născuți prematur. Este ceea ce vor să ofere mai mulți voluntari din Constanța care și-au propus să reconstruiască secția de terapie intensivă pentru nou-născuți și compartimentul de prematuri ale spitalului județean.

Dornici să ajute la strângerea de fonduri, elevii unei școli din oraș au pregătit un spectacol caritabil. Și, atât publicul, cât și ei - au donat.

Cu gândul că pot oferi o şansă la viaţă, prin gesturi mici, elevii unei şcoli din Constantă au organizat un spectacol caritabil. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi compartimentul de prematuri ale spitalului judeţean - aflate în reconstrucţie.

Lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută. Vorbim despre un milion 300 de mii de euro investiţi până acum - bani de la oameni cu suflet mare. În plus, bună parte din aparatura a fost donata.

Alina Pătrăhău, de la Asociaţia Dăruieşte Aripi, explică: "Mai avem nevoie de fonduri practice acum în decembrie când companiile pot direcţiona 20 la sută din impozit. Este această facilitate fiscală şi ne încredem ca acum este ultimul heirup, având în vedere că în martie aprilie speram să finalizăm construcţia!"

Cei care vor să ajute o pot face direcţionând doi la sută din impozitul pe venit sau 20 la sută din impozitul pe profit în cazul companiilor.

Copiii vor fi îngrijiţi în încăperi sterile, sigure şi prietenoase.

Irina Franciuc, medic neonatolog: "Noi îngrijim aici nou născuţi poate şi 2 luni poate şi 3 luni am avut şi patru luni în care au stat internaţi şi în această perioadă au nevoie de îngrijire avansată, tehnologie modernă."

Potrivit statisticilor, România este pe primul loc în Europa la mortalitate infantilă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO