Secretul pentru o omletă cât mai pufoasă. Care este rețeta perfectă. VIDEO

omleta
Shutterstock

În lumea culinară, toată lumea are propria viziune despre cum putem obține rețeta perfectă de omletă pentru micul dejun.

Gordon Ramsey, de exemplu, adaugă în ouăle sale crème fraîche, sare, piper și arpagic, pe care le stropește cu ulei de măsline pe pâine prăjită.

Pentru o omletă pufoasă, Dolly Parton pune un simplu strop de apă foarte rece. Există chiar și unii care insistă că adăugarea prafului de copt la ouă le face pufoase.

În încercarea de a descoperi rețeta perfectă de ouă omletă, mulți apelează la apă, lactate, brânză și uneori ingrediente neobișnuite, cum ar fi praful de copt. Deși aceste ingrediente pot contribui la textură și aromă, ele nu sunt întotdeauna necesare.

Regina culinară Martha Stewart spune că pregătirea omletei nu trebuie să fie prea complicată. De fapt, ea crede că simplitatea este cea mai bună și totul se rezumă la tehnici de bază de amestecare.

Citește și
Cum sa gatesti oul perfect
Teorema oului perfect. Vezi de ce nu ti-a reusit pana acum omleta
Ce face azi Roxana Călin, doctoriţa care şi-a ucis şi tranşat rivala în dragoste. Crima pasională care a şocat România în anii ‘90

Secretul ei pentru a face omleta pufoasă este destul de simplu.

Potrivit Marthei, gătitul la foc mic în timp ce mișcați constant ouăle în tigaie este esențial. Totodată, ea adaugă suficient unt pentru a preveni lipirea lor.

După cum subliniază ea, în timp ce mulți bucătari consideră că sunt necesare ingrediente suplimentare, ouăle proaspete nu au nevoie de ele pentru a fi excepționale. „Dacă ai ouă cu adevărat bune, nu ai nevoie de nimic în ouă”, a spus Stewart.

Pentru început, bateți ouăle într-un castron. Apoi, testați căldura tigăii stropind o cantitate mică de apă pe ea, ascultând sunetul care vă spune că este fierbinte.

Odată pregătită tigaia, turnați ouăle în tigaie și gătiți-le la foc mic. Cu o spatulă de silicon, continuați să le gătiți la foc mic. După spusele Marthei, trebuie ca „ouăle să se gătească și să se întărească, dar să nu se rumenească sau să devină prea tari”.

Imediat ce ouăle sunt gata, Stewart transferă amestecul pufos pe o farfurie încălzită. În opinia ei, acesta este un pas esențial: „Pune întotdeauna ouăle, dacă poți, pe o farfurie încălzită”.

O simplă presărare de sare și piper sunt ingredientele suplimentare perfecte, potrivit ei, care sugerează servirea omletei alături de brioșe englezești.

Articol recomandat de sport.ro
Acuzații grave înainte de Spania - Anglia: "Au trișat! Finala este deja decisă?"
Acuzații grave înainte de Spania - Anglia: "Au trișat! Finala este deja decisă?"
Citește și...
Prăjit, fiert sau omletă? Varianta de preparare a oului care îngrașă cel mai mult
Prăjit, fiert sau omletă? Varianta de preparare a oului care îngrașă cel mai mult

Cea mai bună proteină o găsim în ou. Dar cum e cel mai bine să îl consumăm? În funcție de obiective - ne spune nutriția.

Teorema oului perfect. Vezi de ce nu ti-a reusit pana acum omleta
Teorema oului perfect. Vezi de ce nu ti-a reusit pana acum omleta

Pana si concurentilor de la Masterchef le-a dat dureri de cap, asa ca trebuie sa ai grija cand spui ca sa pregatesti un ou e treaba usoara. Uite ce greseli simple pot sa iti compromita oul perfect.

Aceasta este cea mai scumpa omleta din lume. Vezi cat costa si ce contine
Aceasta este cea mai scumpa omleta din lume. Vezi cat costa si ce contine

Un hotel din New York sustine ca le ofera clinetilor, care pot plati, cea mai scumpa omleta din lume. Cere pe ea de 100 ori mai mult decat pentru o omleta obisnuita.

Recomandări
Politico: Imperiul Habsburgic contraatacă. Planul pus la cale de Viktor Orban pentru a deveni noul împărat al Europei
Politico: Imperiul Habsburgic contraatacă. Planul pus la cale de Viktor Orban pentru a deveni noul împărat al Europei

Jurnaliștii de la Politico au scris despre mișcarea făcută de premierul maghiar Viktor Orban în speranța de a prelua frâiele Europei, poziție la care râvnește de multă vreme.

Zile de foc în România, la începutul săptămânii viitoare. Cod roşu şi portocaliu de caniculă în toată ţara. Maximele termice
Zile de foc în România, la începutul săptămânii viitoare. Cod roşu şi portocaliu de caniculă în toată ţara. Maximele termice

Meteorologii au emis noi avertizări Cod roşu şi Cod portocaliu de caniculă, val de căldură intens şi persistent şi disconfort termic deosebit de accentuat, valabile pe parcursul zilelor de luni şi marţi în întreaga ţară.

Caniculă în București: Primăria Capitalei a distribuit mii de sticle cu apă Serviciului de Ambulanță, DGASMB și Jandarmeriei
Caniculă în București: Primăria Capitalei a distribuit mii de sticle cu apă Serviciului de Ambulanță, DGASMB și Jandarmeriei

Primăria Capitalei a distribuit 15.000 de sticle de apă către trei instituţii care în această perioadă de caniculă au echipe pe teren.