Secretul pentru o omletă cât mai pufoasă. Care este rețeta perfectă. VIDEO
În lumea culinară, toată lumea are propria viziune despre cum putem obține rețeta perfectă de omletă pentru micul dejun.
Gordon Ramsey, de exemplu, adaugă în ouăle sale crème fraîche, sare, piper și arpagic, pe care le stropește cu ulei de măsline pe pâine prăjită.
Pentru o omletă pufoasă, Dolly Parton pune un simplu strop de apă foarte rece. Există chiar și unii care insistă că adăugarea prafului de copt la ouă le face pufoase.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
În încercarea de a descoperi rețeta perfectă de ouă omletă, mulți apelează la apă, lactate, brânză și uneori ingrediente neobișnuite, cum ar fi praful de copt. Deși aceste ingrediente pot contribui la textură și aromă, ele nu sunt întotdeauna necesare.
Regina culinară Martha Stewart spune că pregătirea omletei nu trebuie să fie prea complicată. De fapt, ea crede că simplitatea este cea mai bună și totul se rezumă la tehnici de bază de amestecare.
Secretul ei pentru a face omleta pufoasă este destul de simplu.
Potrivit Marthei, gătitul la foc mic în timp ce mișcați constant ouăle în tigaie este esențial. Totodată, ea adaugă suficient unt pentru a preveni lipirea lor.
După cum subliniază ea, în timp ce mulți bucătari consideră că sunt necesare ingrediente suplimentare, ouăle proaspete nu au nevoie de ele pentru a fi excepționale. „Dacă ai ouă cu adevărat bune, nu ai nevoie de nimic în ouă”, a spus Stewart.
Pentru început, bateți ouăle într-un castron. Apoi, testați căldura tigăii stropind o cantitate mică de apă pe ea, ascultând sunetul care vă spune că este fierbinte.
Odată pregătită tigaia, turnați ouăle în tigaie și gătiți-le la foc mic. Cu o spatulă de silicon, continuați să le gătiți la foc mic. După spusele Marthei, trebuie ca „ouăle să se gătească și să se întărească, dar să nu se rumenească sau să devină prea tari”.
Imediat ce ouăle sunt gata, Stewart transferă amestecul pufos pe o farfurie încălzită. În opinia ei, acesta este un pas esențial: „Pune întotdeauna ouăle, dacă poți, pe o farfurie încălzită”.
O simplă presărare de sare și piper sunt ingredientele suplimentare perfecte, potrivit ei, care sugerează servirea omletei alături de brioșe englezești.