Se construiește un nou hotel de gheaţă la 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş. Zăpada a atins 35 de centimetri FOTO
Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţul Sibiu este de 35 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş.
Arnold Klingeis a anunţat că intenţionează şi în acest an, pentru a 17-a oară, să ridice un hotel de gheaţă, obiectiv turistic unic până acum în România, potrivit unui comunicat de presă, scrie Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 - 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş”, se arată în comunicatul de presă.
Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023 - 2024” este „Arta modernă în gheaţă”, iar fiecare cameră din viitorul va purta numele unui cunoscut artist contemporan şi decorul interior va fi inspirat din arta modernă. Constructorii promit şi un aspect exterior schimbat în acest an pentru hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.
„În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din 'cărămizi' de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute. Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud-est a Europei”, se mai precizează în comunicatul de presă.