Scoala evacuata in Pitesti, dupa ce cladirea s-a umplut de fum. O eleva ar putea fi dusa la spital


Ultimul update: Joi 22 Septembrie 2016 06:58
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2016 11:12
Categorie: Stiri actuale

Incident luni dimineata la o scoala din Pitesti.

Alarma la o scoala din Pitesti. Tabloul electric a luat foc, iar fumul s-a raspandit in intreaga cladire. Toti cei 600 de copii au fost evacuati din clase, iar profesorii au chemat pompierii. Chiar daca incendiul a fost repede stins, elevii nu au mai continuat orele de curs.

Copiii abia intrasera la cea de-a doua ora cand s-a auzit o bubuitura puternica si apoi un fum gros a umplut intreaga scoala. Profesorii s-au grabit sa-i mute pe elevi intr-un alt corp de cladire.

"A bubuit generatorul peste tot. A intrat fum pana la noi in clasa, si noi suntem la etajul 3”, spune un elev. “S-au oprit luminile si s-a aprins aia, EXIT si am plecat de acolo, ne-am dus in scoala noua."

Profesorii i-au sunat pe parintii celor din clasele mici sa vina sa-i ia de la scoala.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, pompierii au fost sesizati sa intervina la Scoala nr.19 Matei Basarab, din cartierul Gavana din Pitesti dupa ce in unitatea de invatamant exista o degajare de fum din cauza unui scurt produs la un tablou electric aflat sub casa scarii.

Aceasta a mai mentionat ca nu fost vorba de flacara deschisa produsa la tabloul electric, ci de o degajare de fum, iar pana la sosirea echipajelor de pompieri personalul scolii a actionat astfel ca echipajele ISU au ramas in zona pentru asigurarea masurilor de securitate.

In urma incidentului, aproximativ 600 de elevi si 40 de profesori s-au autoevacuat, mutandu-se in alt corp al scolii.

De asemenea, o fetita de 13 ani a suferit un atac de panica, aceasta primind ingrijiri la fata locului urmand a se stabili daca va fi necesara transportarea sa la spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO