Soferul cu Touareg care a "impins" de pe drum un Logan, retinut si acuzat de tentativa de omor. Ce le-a spus procurorilor

Ultima actualizare: 13-02-2016 07:03

Procurorii Parchetului Bucuresti au urmarit imaginile incidentului si au decis sa ceara arestarea preventiva a suspectului. Este primul caz de agresivitate in trafic ajuns in instanta. Specialistii atrag atentia ca un astfel de comportament poate avea con

Serban Sanducu, suspect: "NU am intrat intentionat in el. Nu m-am asigurat."

El este Serban Sanducu si este acuzat de tentativa de omor si tulburarea linistii si ordinii publice, dupa ce a provocat un accident rutier la fantana Miorita din Capitala.

Procurorii sustin ca "a avut un comportament sicanator si agresiv fata de un alt participant la trafic. Atunci cand a ajuns in paralel cu acesta, circuland cu o viteza de aproximativ 89 km/h, a franat brusc si a virat violent in directia autoturismului Dacia Logan, intrand in coliziune cu acesta in mod intentionat."

Sub escorta politistilor, Serban Sanducu, a plecat din birourile procurorilor direct in arest, pentru ca a fost retinut.

Avocat Serban Sanducu: "Nu spun ca a fost un comportament rutier de dorit, dar tentativa de omor presupune sa vrei sa intri in cineva si sa-l faci zob. Faptul ca a schimbat banda fara sa se asigure nu inseamna ca e tentativa de omor."

Timp de 5 ore cat a stat in birourile anchetatorilor, Serban Sanducu a incercat sa ii convinga de nevinovatia lui.

Avocat Serban Sanducu: "A spus ca a schimbat banda fara sa se asigure. Evenimentul, daca asa s-a intamplat,  e o greseala care e sanctioata contraventional. tenatativa de omor e exagerata. A declarat si ca a scos-o pe mama soferului din masina dupa ce a vazut ce s-a intamplat."

In momentul producerii accidentului, in septembrie 2015, Sanducu era in masina cu fiica sa, iar in Logan se aflau soferul si parintii lui. Dupa ce a fost acrosat, Loganul a fost proiectat intr-o alta masina care circula regulamentar, apoi a traversat trotuarul si a trecut la mica distanta de un pieton.

Joi, Serban Sanducu va ajunge in fata judecatorilor, care vor stabili daca il aresteaza preventiv pentru tentativa de omor.

Acest caz reprezinta pana la urma un avertisment pentru cei care se considera stapanii soselelor. Agresivitatea in trafic poate avea consecinte grave, dosar penal si chiar ani de inchisoare.

Sursa video: TraficTube

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO