Schema prin care mai mulți indivizi au pus mâna pe apartamentele unor persoane decedate. DNA a intrat pe fir
Procurorii DNA și polițiștii serviciului de investigații criminale au percheziționat locuințele a 12 persoane bănuite că au pus mâna pe averile unor oameni decedați, falsificând testamente sau folosind contracte de împrumut fictive.
În locuințele suspecților, anchetatorii au găsit inclusiv obiecte de valoare furate din casele însușite ilegal. Prejudiciul calculat până acum, în dauna moștenitorilor reali, depășește 1,3 milioane de lei.
Procurorii DNA și polițiștii serviciului de investigații criminale au descoperit o rețea de vânători de moșteniri. Suspecții se interesau de persoane care locuiau singure și nu aveau rude apropiate, iar după moartea lor le vindeau proprietățile cu documente false.
Suspecții urmăreau, se pare, proprietari care locuiau în zone imobiliare scumpe ale Capitalei în sectoarele 1 și 3. Într-un bloc din zona Dorobanți ar fi fost unul din apartamentele furate cu acte false. Acolo chiar și locuințele din blocuri vechi se vând cu sume amețitoare.
Administratoră: „Eu nu am auzit de așa ceva și sunt președinta blocului de mulți ani.”
Reporter: Vreo familie care nu a putut intra în posesia moștenirii?
Administratoră: „Nu știu"
Bani, bijuterii, obiecte de artă și zeci de documente ale foștilor proprietari - au fost găsite de polițiști acasă la suspecți. Unul dintre ei avea inclusiv truse de deblocare a incuietoarelor dar și camere spion.
Un alt apartament este într-un bloc situat în spatele Palatului Victoria. Acolo, un apartament cu două camere de doar 44 de metri pătrați se vinde cu 120 de mii de euro.
Perchezițiile procurorilor DNA au vizat 22 de adrese din București, Ilfov, Prahova și Vâlcea. La audieri au fost aduși 12 suspecți acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și mărturie mincinoasă.