Scene rupte din spectacolele de corida in Braila. Un taur scapat dintr-un camion a ranit 2 persoane

Ultima actualizare: 26-10-2013 06:45

Panica miercuri, in Braila. Un taur de 300 de kilograme a scapat dintr-un camion, in port, si a ajuns pe strazile din centrul orasului, unde, fugarit si speriat, a lovit trecatorii.

A ranit doi barbati, unul dintre ei - politist comunitar, celalalt - tatal unui copil, care s-a pus in fata animalului ca sa-si apere baiatul. In final, taurul a fost prins pe o straduta, tranchilizat si dus la ferma de unde provenea.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din oras, se vede cum taurul, derutat, alearga printre masini, intra pe contrasens si traverseaza o intersectie. Un politist comunitar a incercat sa-l opreasca, dar taurul l-a impins si a trecut de el.

Taurul de peste 300 de kilograme provenea de la o ferma din comuna Gemenele si miercuri la pranz era dus intr-un camion cu vite pentru a fi incarcat pe un vapor, la export. Nu se stie cum, in timpul manevrelor din port, animalul a reusit sa scape.

Odata ajuns in oras, taurul i-a atacat pe cei care au incercat sa-l opreasca. Prima victima: politistul comunitar, de 26 de ani.

"Acest taur a lovit un coleg de al meu, in piept, a cazut s-a lovit cu capul de asfalt. A fost transportat la Spitalul Judetean pentru ingrijire medicala.", a declarat Ion Mormocea, de la Politia Locala.

Intre timp, taurul a gonit mai departe pe principalul bulevard din oras, unde a dat peste un barbat care se plimba linistit cu baietelul sau.

Dupa cateva ore, angajatii fermei, veniti cu furci si bate, au reusit sa blocheze taurul intre blocuri.

In final, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si angajatii gradinii zoologice i-au facut taurului o injectie cu tranchilizante.

Angajatii fermei de unde a evadat animalul l-au transportat intr-o masina, inapoi in staul. Medicii veterinari spun ca, atunci cand este speriat, taurul devine foarte periculos.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO