Furt urmat de o urmărire ca în filme şi de un accident cu şapte maşini, marți seară, în judeţul Ilfov.

Un bărbat, care ar fi fost lăsat fără 650.000 de lei, a pornit în urmărirea presupuşilor hoţi. În cursa nebună a intrat în coliziune cu maşina acestora.

Trei persoane au fost rănite în urma impactului şi au fost transportate la spital. Alte cinci autovehicule, aflate întâmplător în zonă, au fost şi ele avariate.

Bărbatul păgubit le-ar fi declarat anchetatorilor că abia se întorsese de la bancă, de unde ridicase 650.000 de lei, echivalentul a peste 130.000 de euro. Ar fi lăsat geanta, plină cu bani, în mașina parcată în fața locuinței sale din Sintești, doar pentru câteva minute, spune el. Mai apoi ar fi văzut două persoane cu un comportament suspect lângă maşină. Când a ieșit, a constatat că geanta cu bani lipsea. Nu a stat pe gânduri, și-a luat o rudă în mașină și a demarat în trombă.

Când a realizat ce s-a întâmplat, presupusul păgubit a pornit în urmărirea suspecților. În goana sa, le-a lovit mașina pe o stradă din comuna Jilava. Alte cinci mașini care circulau în acel moment au fost avariate, iar trei persoane au fost rănite în urma impactului.

Bărbat: „Eram cu dubița, așteptam la prioritate și m-am trezit lovit în spate. Deci ăla dădea să fugă, ăsta îl urmărea, viteză avea ceva, fiind coloană și pe o parte și pe alta, a dat să fugă și le-a implicat pe toate, au lovit o parte, au ricoșat din alea în astea."

Presupusii hoți ar fi scăpat nevătămați din accident și s-au făcut rapid nevăzuți, cu tot cu bani.

Bărbat: „Am văzut că fug, eu crezând că n-au permis. Au luat-o la fugă amândoi, doi bărbați tineri."

La nouă minute după ce au fost sesizați cu privire la accident, polițiștii au fost înștiințați și cu privire la furt.

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: „I-ar fi fost furată o geantă, ce conținea suma de 650.000 de lei, pe care o lăsase într-un autoturism, parcat în fața imobilului de domiciliu, din localitatea Sintești. Polițiștii nu au mai găsit persoanele bănuite de comiterea infracțiunii reclamate, însă au găsit un autoturism, indicat de persoana vătămată ca fiind cel folosit de autori.”

Oamenii legii au deschis o anchetă și urmează să stabilească cine sunt suspecții și toate amănuntele legate de acest incident.