Scandalul de mita. Calin Roman cere Parchetului sa fie audiat si confruntat cu ministrul Dan Sova
Directorul grupului de firme Selina, Calin Roman, cere Parchetului Tribunalului Bihor sa fie audiat si confruntat cu ministrul Dan Sova, care l-a denuntat pentru o presupusa tentativa de mituire a sa.
Grupul de firme Selina - al carui director general, Calin Roman, a fost denuntat de ministrul Dan Sova pentru o presupusa tentativa de mituire a sa - a transmis, joi seara, un comunicat in care se arata ca informatiile vehiculate nu sunt reale, in sensul ca in timpul intalnirii dintre Roman si ministru, la Beijing, "nu a existat nicio discutie in sensul oferirii vreunei sume de bani".
"In ceea ce priveste informatiile aparute azi (joi - n.r.), in mass-media, referitoare la o pretinsa tentativa de dare de mita, dorim sa precizam ca nu a existat nicio discutie in sensul oferirii vreunei sume de bani. In acest sens, ne-am pus la dispozitia organelor de ancheta penala, solicitand audierea de urgenta pentru orice fel de clarificari ar fi necesare in vederea lamuririi acestei situatii", se arata in comunicat.
Documentul are atasata si o cerere adresata Parchetului Tribunalului Bihor, conform careia directorul Calin Roman, prin avocatul Razvan Doseanu, solicita audierea de urgenta si chiar confruntarea fata in fata cu Dan sova.
"Solicit respectuos audierea mea de urgenta pentru a da toate lamuririle necesare raportat la informatiile aparute in mass-media, in legatura cu pretinsa fapta penala savarsita de subsemnatul si semnalata de catre ministrul Dan Sova. Solicit, de asemenea, confruntarea de urgenta cu numitul Sova Dan in situatia in care exista contradictii intre declaratiile noastre", se arata in cererea transmisa Parchetului.
Ministrul Dan Sova a declarat, joi, ca a depus o plangere penala la DNA impotriva reprezentantului unei mari companii care, in timpul vizitei facute in China, a incercat sa il mituiasca pentru a obtine un contract vizand constructia unui tronson de autostrada.
Ministrul nu a dezvaluit cine este cel care ar fi vrut sa-l corupa.
Surse judiciare declarau pentru gandul.info ca numele omului de afaceri este Calin Roman.
Plangerea ministrului Dan Sova a fost trimisa de DNA, care si-a declinat competenta in acest caz, Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor.
Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Bihor, Cristian Ardelean, a declarat, joi, ca plangerea ministrului Dan Sova privind o tentativa de mituire a sa de catre reprezentantul unei firme a fost inregistrata la institutia pe care o reprezinta, pe numele omului de afaceri Calin Roman.
Cristian Ardelean a afirmat ca in dosar se afla plangerea ministrului sova si cateva acte, printre care si cartea de vizita a lui Calin Roman.
Potrivit sursei citate, cercetarile se afla in faza incipienta in acest caz. "In denunt este indicat numele unui martor care ar fi asistat la discutii", a adaugat Ardelean, potrivit caruia acesta va fi chemat la audieri.
Calin Roman este directorul general al grupului de firme Selina, patronat de Beniamin Rus. Calin Roman nu a putut fi contactat, insa patronul companiei, Beniamin Rus, a declarat ca acuzatiile aduse omului de afaceri nu sunt reale.
"Calin Roman a fost intr-adevar in China. Eu trebuia sa ma duc in China. Am fost invitat personal. stiam ca merg Corlatean si sova. Daca aveam astfel de intentii sau preocupari, mergeam si discutam eu. Acuzatiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale", a declarat Rus pentru MEDIAFAX.
Grupul Selina cuprinde cinci firme - Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. si Selina Kurdistan -, specializate in constructii, lucrari de infrastructura, transport si mecanizare, iar consortiul are peste 1.500 de angajati si peste 400 de utilaje si echipamente, potrivit site-ului companiei.
Printre activitatile grupului se numara: constructii civile si industriale, restaurari de monumente istorice, lucrari de instalatii, alimentare cu apa, canalizari, sanitare, electrice, incalzire si climatizare, statii de pompare si statii de epurare a apelor uzate, constructii de drumuri si autostrazi, constructii de poduri si podete, constructii hidrotehnice, imbunatatiri funciare, gospodarirea apelor, combaterea eroziunii solului, inchideri de mine, ecologizari si iazuri de decantare, transporturi si mecanizare, inchiriere utilaje, dezvoltare si promovare imobiliara si activitati de turism.