Buletine si pasapoarte false pentru imigranti, gasite la Serviciul de Evidenta a Populatiei Dambovita


Ultimul update: Vineri 09 Octombrie 2015 07:09
Data publicarii: Marti 06 Octombrie 2015 19:19
Categorie: Stiri actuale

Descoperire incredibila la Sediul Serviciului de Administrare a Datelor de Evidenta a Persoanei din Dambovita, unde au fost gasite carti de identitate si pasapoarte false pentru migranti.

Procurorii DIICOT vorbesc despre o retea de traficanti de acte pentru imigrantii care sperau sa ajunga in Europa de Vest. Documentele romanesti permit oricarui cetatean sa intre, fara viza, pe teritoriul tarilor membre ale Uniunii Europene.

Vorbim de carti de identitate, permise de conducere sau pasapoarte emise contra cost pentru migrantii care voiau sa treaca ilegal granita Romaniei sau sa mearga catre alte state, in special Franta si Belgia.

In acest fel, cel putin 40 de cetateni de origine araba, spun procurorii DIICOT, au reusit sa aiba acces liber in statele Uniunii Europene.

La perchezitii, chiar in sediul institutiei care se ocupa legal de fabricarea actelor de identitate, au mai fost gasite si 700 de elemete de siguranta ce puteau fi folosite la construirea unor carti sau pasapoarte.

Suspectul principal este un angajat al Serviciului de Evidenta a Populatiei Dambovita, fost sef la Serviciul de Pasapoarte. El avea acasa fotografii ale unor cetateni de origine araba, doua unitati de calculator si 7 folii securizate folosite la tiparirea cartilor de identitate. Ancheta este in curs.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO