Satui de zapada de pe piste, mai multi biciclisti au curatat o portiune de pe Calea Victoriei. "Ma simt ca intr-o peripetie"

Ultima actualizare: 17-01-2017 00:00

Slalom printre munti de zapada, sarituri peste mormane inghetate si ghete pline cu apa - asta inseamna, in ultimele zile, fiecare incursiune pe jos pentru pietonii din Capitala.

Satui de aceasta situatie, cativa biciclisti cu spirit civic s-au mobilizat pe Facebook si au hotarat sa curete portiunea de pe Calea Victoriei destinata plimbarilor pe doua roti.

Iar unde-s mai multi si e si vointa troianul scade. Inarmati cu lopeti, rabdare, dar si voie buna, cativa bucuresteni care nu renunta nici iarna la plimbarea pe doua roti si-au pus in gand sa curete pista pentru biciclete de pe Calea Victoriei. S-au mobilizat rapid pe Facebook si s-au intalnit pe teren.

Biciclist: "Noi muncim, nu vorbim si speram ca macar de data aceasta cineva sa ia exemplu de la noi."

Biciclist: "Am circulat mai greu pe vremea asta, ce-i drept, dar nu renuntam la pasiunea noastra. Unii colegi au venit si acum cu bicicleta."

Mihai Denes, vicepresedinte Asociatia „Adevaratii VeloPrieteni": "Este un demers si pentru pietoni si este un semnal de alarma pentru autoritati care spun ca au golit orasul de zapada dar dupa cum se vede trotuarele sunt pline de zapada."

Si, cum pista pentru biciclete era singura portiune de asfalt care nu era acoperita de nameti, pietonii au confundat-o cu trotuarul.

Pieton: "Pista de bicicleta? Nu am vazut nicio pista. Este totul acoperit de zapada. Ma simt ca intr-o peripetie."

A fost a patra seara in care biciclistii au iesit la deszapezit.

Sase sute de metri din Calea Victoriei. Atat au curatat biciclistii pana acum. De aici inainte si-ar dori ca autoritatile sa preia stafeta. Daca nu se va intampla, au promis ca se vor intoarce tot ei la curatenie.

Doar pe Calea Victoriei mai au de scos la lumina, de sub gramezile de omat, inca opt sute de metri de pista pentru biciclete.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO