Ciprian Necula, despre violențele de Paște: „Baza a reprezentat-o alcoolul și șmecheria”

Dată publicare: 20-04-2020 17:45
Dată actualizare: 20-04-2020 22:01


ciprian necula

Persoanele care au creat incidente la Hunedoara, Săcele și în cartierul Rahova din București sunt condamnate de unul dintre principalii activiști care apără drepturile romilor.

”Baza conflictului a reprezentat-o alcoolul și “șmecheria”. Indivizi care s-au pregătit din timp, fără nici un fel de respect pentru comunitatea lor sau pentru societatea noastră, să organizeze petreceri transmise “live” pe Facebook, în fața unui virus mortal, să îi vadă lumea cât de șmecheri sunt ei în detrimentul sutelor de mii de romi care au ales să se supună legii”, a spus Ciprian Necula potrivit Libertatea.

Acesta consideră că scandalagii le oferă rasiștilor exemple și ridică îndoieli în mintea oamenilor de bună credință.

”Sper ca romii, cei 2 milioane câți există în România, să nu sufere din cauza unor cretini care, întâmplător, sunt tot romi”, a cerut Necula.

Acesta a avertizat asupra pericolului reprezentat de reacțiile extremiste, în urma incidentelor din ultimele zile.

”De aici până la a dori moartea tuturor romilor, în contextul celei mai profunde sărbători creștine, ar trebui să dea de gândit autorităților care se ocupă de subiectul securitate națională”, a spus Necula, un activist rom, doctor în sociologie și membru fondator al Platformei Aresel.

În urma incidentelor care au avut loc în mai multe orașe din țară, sâmbătă și duminică, șeful Poliției Române a avertizat că autoritățile vor avea toleranță zero pentru faptele antisociale. 

Sursa: M.I.


VIDEO PROTVPLUS.RO