"Let's car!". Politistii romani, intr-un dialog de tot rasul, cu activistii Greenpeace
Momente comice la Rovinari. Activistii Greenpeace au reusit sa ii trezeasca din amorteala pe cei care ar trebui sa pazeasca, zi si noapte, Complexul Energetic din zona.
Sapte ecologisti sprinteni, echipati ca pentru escalada, s-au cocotat mai iute ca Omul Paianjen pe un turn de racire inalt de 100 de metri. De la sol, jandarmii si politistii i-au privit cruciti. Noroc cu vremea rea, care a reusit sa ii aduca pe protestatari cu picioarele pe pamant. Atunci i-au abordat si autoritatile, intr-o engleza de balta.
Protestatarii Greenpeace s-au filmat in timp ce sareau gardul Termocentralei de la Rovinari, pe langa ghereta paznicului. Aflat inauntru la caldura, omul nu i-a vazut din prima. Intr-un tarziu a reactionat si a dat alarma.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cand au ajuns politistii si jandarmii la fata locului, activistii erau deja in varful turnului de racire. Culmea este ca nu fortele de ordine i-au obligat sa coboare, ci ploaia si vantul, care a inceput sa bata cu putere.
Afara ii asteptau alti colegi, care aveau cateva pancarte cu mesaje impotriva poluarii cu dioxid de sulf. Militantii sunt din Germania si au mers pana la Rovinari cu un microbuz al carui sofer a incercat sa le explice politistilor ca el nu are nici o legatura cu actiunea. Un agent l-a tras insa cu bladete inspre duba, dar nu inainte de a-si etala cunostintele de limba engleza.
Tot intr-o engleaza de interventie au fost abordati si ceilalti.
Activistii Greenpeace au stat pe turnul de racire al termocentralei fara ca paznicii Complexului de la Rovinari sa intervina. Nu erau echipati, asa ca nu puteau urca pana la 100 de metri, mai ales ca scara metalica devenise alunecoasa din cauza ploii.
Reprezentantii Complexului Energetic Rovinari se declara surprinsi de cele intamplate.
In cele din urma, activistii Greenpeace au fost dusi la politia din Rovinari si amendati cu 3.000 de lei.