Nastase isi salveaza averea, chiar din spatele gratiilor. E gata sa achite 750.000 de euro catre ISC

Ultima actualizare: 11-02-2013 07:09

Fostul premier a notificat Inspectoratul de Stat in Constructii ca este dispus sa acopere din propriul buzunar prejudiciul de 750.000 de euro pe care a fost obligat sa il plateasca impreuna cu ceilalti condamnati din dosarul Trofeul Calitatii.

Adrian Nastase nu a mai asteptat declansarea procedurilor de executare silita anuntata exact acum o saptamana.

Un executor a primit misiunea de a recupera prejudiciul stabilit de instanta suprema odata cu condamnarea fostului premier si a celorlalte persoane in dosarul Trofeul Calitatii.

Pe Nastase il priveste doar jumatate din prejudiciul total, adica 750.000 de euro si pentru ca exista riscul sa isi piarda proprietatile, inclusiv apartamentul din Zambaccian.

El a acceptat executarea voluntara, notificand ISC-ul ca este gata sa plateasca din buzunar intreaga suma, urmand ca ulterior sa se inteleaga cu ceilalti cinci condamnati cum isi recupereaza diferenta platita in plus, mai ales ca procurorii DNA ii pusesera deja sechestru si pe 118.000 de dolari.

Nastase asteapta pana la inceputul saptamanii viitoare ca ISC-ul sa indice contul in care fostul premier va vira banii. In caz contrar va pune banii la dispozitia inspectoratului intr-un cont deschis la cec.

Fostul premier opreste astfel orice procedura de executare silita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO