Rugaciuni pentru insanatosirea Regelui Mihai I. Gestul de solidaritate facut de bisericile ortodoxe din Europa


Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 16:32
Categorie: Stiri actuale

Alaturi de romanii din toata tara si cei plecati in strainatate s-au rugat pentru insanatosirea Regelui. Comunitatea din Norvegia de exemplu a venit in numar mare la slujba tinuta de Episcopul Europei de Nord, Preasfintitul Macarie Dragoi.

Comunitatea din Norvegia de exemplu a venit in numar mare la slujba tinuta de Episcopul Europei de Nord, Preasfintitul Macarie Dragoi.

Liturghia la care au participat peste 200 de oameni a avut loc in capitala Norvegiei la Oslo, in biserica romanilor ortodocsi.

Preasfintitul Parinte Episcop Macarie Dragoi al Europei de Nord, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta Liturghie in biserica parohiei romanesti din Oslo.

Rugaciuni pentru insanatosirea Regelui au fost inaltate de catre preotii si credinciosii din toate parohiile Episcopiei Ortodoxe Romane din Regatele Suediei, Norvegiei si Danemarcei.

Romanii care traiesc in tari conduse de familii monarhice cu radacini stravechi in istoria Europei, au fost miscati de momentele de cumpana prin care trece Casa Regala a Romaniei, poate si datorita respectului pe care l-au intalnit in Europa de Nord pentru familiile regale scandinave.

Preasfintitul Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord: "S-au inaltat rugaciuni pentru sanatatea Majestatii Sale Regele Mihai, care trece prin momente de incercare si suferinta. Mesajul nostru este unul de incurajare si intarire pentru depasirea acestor momente de incercare subliniind asumarea valorilor morale crestine si nationale, promovate de majestatea Sa Regele Mihai."

Alaturi de romanii plecati in strainatate se roaga pentru sanatatea Regelui Mihai si credinciosii din parohiile din toata tara.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO