Rudel Obreja a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Sorin Ovidiu Vantu l-a denuntat dupa ce i-a platit 200.000 de euro

Dată publicare: 05-02-2014 18:47
Dată actualizare: 08-02-2014 07:01


Tribunalul Bucuresti a acceptat astfel cererea procurorilor anticoruptie, care il acuza pe Obreja ca i-ar fi promis lui Sorin Ovidiu Vantu ca il va scapa de inchisoare pentru un milion de euro.

Rudel Obreja a fost adus in sala de judecata direct din celula de arest unde si-a petrecut noaptea. Cu 24 de ore mai devreme nici nu banuia ce il asteapta. Nu stia ca cel pe care il credea un prieten apropiat - Sorin Ovidiu Vantu - il denuntase la DNA. S-a dumirit dupa-amiaza cand a fost chemat la DNA.

"Obreja Rudel a pretins de la un denuntator suma de 1.000.000 euro. In schimbul sumei a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului", a anuntat DNA. 

Sorin Ovidiu Vintu platise 200 de mii de euro, din milionul pe care i l-ar fi promis lui Obreja, dar tot s-a intors dupa gratii, asa ca le-a spus procurorilor ce s-a intamplat. Nu mai avea nimic de pierdut cata vreme sta doi ani la puscarie, dupa ce a fost gasit vinovat de favorizarea lui Nicolae Popa, omul care a fraudat FNI-ul si a fost condamnat la 15 ani de inchisoare.

"Nu pot sa cred ce mi se intampla" ii spunea astazi fostul sef al Federatiei Romane de box avocatului sau. Mai bine de o ora a incercat sa il convinga pe judecator sa nu il aresteze. Jura ca e nevinovat, chiar daca apropiatii aflasera ca s-a intalnit cu Vantu acasa la el acum cateva saptamani iar acesta l-ar fi inregistrat in timp ce ii sugera sa obtina judecarea definitiva dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal.

"Disperat de gandul ca va sta si urmatoarele zile in spatele gratiilor, fostul mare boxer si-a folosit pumnii si in sala de judecata. dar nu pentru o lovitura decisiva, ci pentru a-i impreuna in semn de rugaciune. L-a implorat pe judecator sa il lase in libertate", a transmis corespondentul Stirilor ProTV Ovidiu Oanta.

Rudel Obreja era deja urmarit penal, in dosarul gala "Campion pentru Romania" in care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean Paul Mendy.

Fostului presedinte al Federatiei Romane de Box i se imputa cheltuirea, ilegala, a doua milioane de euro, bani europeni, suma pe care Bruxelles-ul n-a mai decontat-o. Dupa audieri, declara ca este nevinovat.


VIDEO PROTVPLUS.RO