Monica Macovei: Directorul liceului cu predare in limba romana din Tiraspol a fost arestat

Dată publicare: 05-02-2014 15:21
Dată actualizare: 08-02-2014 07:01


tiraspol

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca a primit informatii potrivit carora directorul liceului roman din Tiraspol ar fi fost arestat de fortele de securitate din regiunea Transnistreana.

"Am primit informatii ca domnul Ion Iovcev, directorul liceului roman Lucian Blaga din Tiraspol, a fost arestat acum circa o ora de fortele de securitate din regiunea Transnistreana." - scrie pe blog Monica Macovei.

Conform sursei citate, directorul liceului ar fi acuzat impreuna cu contabila unitatii de invatamant ca ar fi avut asupra lor valuta.

"Se pare ca domnul Iovcev si contabila liceului sunt invinuiti ca aveau asupra lor valuta straina, adica lei moldovenesti, care, in realitate, reprezentau salariile profesorilor primite de la autoritatile din Chisinau." - mai afirma Monica Macovei.

Conturile liceului de la Tiraspol cu predare in limba romana au fost blocate la mijlocul lui ianuarie. De asemenea, la inceputul lui decembrie, liceul a fost perchezitionat de catre angajatii procuraturii transnistrene.

Autoritatile de la Tiraspol au acuzat Chisinaul ca ii foloseste pe elevii scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului in calitate de "instrument de confruntare politica". Recent, grupurile de lucru de la Chisinau si Tiraspol din domeniul educatiei au ajuns la un acord privind inspectarea in comun a situatiei scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO