Cine scapă de carantină la întoarcerea în România. Ce se întâmplă cu copiii

19-01-2021 12:23


Vești bune pentru românii care se gândesc deja să își plănuiască vacanțele peste hotare, în acest an - se schimbă regulile în privința călătoriilor, în urma vaccinării.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că cei care se imunizează anti-COVID nu mai sunt obligați să stea în carantină, în cazul în care vin din țări aflate pe lista galbenă.

Sunt două situații reglementate de noile măsuri, pentru toți românii care fac ambele doze de vaccin.

În primul rând, ei nu vor mai intra în carantină la sosirea în țară dacă au trecut 10 zile de la cea de-a doua doză.

Așadar, după 10 zile de la rapel puteți programa un concediu în afara țării fără obligația de a mai primi la pachet și 2 săptămâni de carantină, la revenire.

 

Nu se știe ce se întâmplă în cazul copiilor, care nu pot fi vaccinați anti-Covid

 

De asemenea, o altă măsură importantă, care se aplică tot după 10 zile de la rapel: românii care intră în contact cu persoane infectate nu mai sunt obligați să stea în carantină.

Așadar, vaccinarea completă începe treptat să aibă consecințe, rămâne de văzut cum va fi reglementată situația în cazul famiiliilor care merg cu minori în afara țării.

Persoanele sub 16 ani nu pot fi vaccinate și, teoretic, în acest moment, copiii ar trebui să intre în carantină la întoarcerea din călătorie, dacă autoritățile nu vor reveni cu precizări.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO