Romanii din provincie, din nou in strada. Cati oameni protesteaza in orasul tau

Ultima actualizare: 10-09-2012 12:26
proteste in tara

Si luni oamenii au iesit in strada in cele mai mari orase ale tarii, scandand lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

In Arad, participantii s-au adunat pe platoul din fata Palatului Administrativ, din Piata Revolutiei si s-au organizat mai bine decat in seara precedenta, fiind prezenti atat lideri politici din opozitie si sindicali, cat si membri si simpatizanti ai partidelor din opozitie.

Printre participanti se numara fosti militari, care au pancarte pe care scrie "Respect pentru haina de militar", dar si persoane care au fost disponibilizate de la Jandarmerie si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Participantii au cantat Imnul, agitand steagul decupat, simbol al Revolutiei din 1989, si au pancarte cu mesaje anti-prezidentiale, anti-guvernamentale si impotriva administratiei locale, condusa de PDL, mesaje precum "Vrem anticipate", "Demisia! Jos PDL-ul", "Faceti din sanatate o prioritate", "Stop risipei banilor publici".

Ei scandeaza "Jos Basescu si cu Boc, tara nu va vrea deloc", "Jos cu Falca", "Iesi afara, javra ordinara" si il huiduie pe seful statului, iar unii dintre participanti au aruncat petarde.

Liderii politici prezenti, de la PNL, PSD, PC si PNTCD, afirma ca este o actiune spontana si ca nu au chemat membri de partid sa participe, iar multi dintre participanti spun ca au aflat despre actiune de pe retelele de socializare sau au primit SMS-uri de la cunoscuti cu invitatia de a participa, luni seara, la un protest fata de puterea actuala.

Unii dintre participanti sustin ca vor ramane in piata pana in jurul orei 22.00.

Aproximativ 500 de persoane protesteaza si in Piata Unirii din Focsani, scandand "Jos Basescu", "Jos guvernul Boc" sau "Arafat roman adevarat".

Mitingul este autorizat, primarul din Focsani declarand ca a fost solicitata autorizatie pentru organizarea unei actiuni pentru mai multe zile, care a fost aprobata.

Si in Piata Sfatului din Brasov s-au adunat in jur de 300 de persoane protesteaza, iar mai multi manifestanti au adus fotografii cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Emil Boc, pe care le-au impartit in multime si le-au dat foc, transmite corespondentul Mediafax.

La Slobozia, 120 de persoane au iesit in strada, in fata sediului Prefecturii, cerand demisia presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, iar o actiune similara a avut loc si la Buzau, unde circa 60 de oameni scandeaza lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale.

Aproximativ 300 de persoane protesteaza si in centrul municipiului Targu Mures, strigand "Jos dictatorul" si "Fara violenta" si avand pancarte cu mesaje precum "Nu suntem ultrasi, suntem ultra trasi pe sfoara de acest guvern" si "Ghici, ghicitoarea mea, acum cine va pleca", "Fii mai mult decat o oaie din mulţime", dar si un banner pe care scrie "Romania, trezeste-te", transmite corespondentul Mediafax.

La Sibiu protesteaza circa 1.200 de persoane, pentru prima data manifestatia fiind autorizata, iar participantii au pornit intr-un mars din Piata Mare pe mai multe strazi ale orasului.

La Deva, cei 70 de protestatari au pornit intr-un mars din centrul orasului pana la sediul filialei judetene a PDL, unde au depus o coroana de flori si au strigat "Jos PDL", "Jos Guvernul", "Jos Basescu". Ulterior, oamenii s-au intors in centrul orasului, la statuia lui Decebal, insa numarul participantilor a scazut.

La Cluj, peste 200 de persoane protesteaza, strigand lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si cer demisia Guvernului, protestatarii scandand "Boc si cu ai lui, rusinea Clujului".

Protestatarii au un banner pe care scrie "Base, tara vrea sa-ti spuie ca-i satula sa-i dai mure".

Manifestarea nu este autorizata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO