Românii din diaspora, cu lacrimi în ochi la protest: ”Nu mai suport să ne conducă prostimea”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 10 August 2018 19:40
Categorie: Stiri actuale

Mitingul Diasporei organizat în Piaţa Victoriei a debutat cu violențe. Mai mulţi oameni au forţat limita impusă de jandarmi şi au încercat să blocheze traficul.

S-a ajuns însă la îmbrânceli, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Mulţi protestatari sunt veniţi de la mii de kilometri depărtare, din Spania, Belgia, Italia. Cu toţii strigă împotriva partidelor de la putere, despre care spun că au distrus România.

În jurul orei 16, câteva zeci de persoane au părăsit perimetrul central şi s-au îndreptat spre Guvern. Mişcarea a blocat traficul, iar jandarmii au intervenit.

Câteva minute mai târziu, au apărut trupele speciale,  care au început să împingă mulţimea în centrul pieţei. Oamenii au opus rezistenţă, moment în care mascaţii au dat cu gaze lacrimogene.

Deşi spiritele s-au calmat, a fost dublat numărul celor din forţele de ordine. Doi jandarmi au fost răniţi uşor, iar 36 de participanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii din cauza căldurii, alţii din cauza gazelor lacrimogene.

În Piaţa Victoriei, s-au strâns atât români veniţi din străinătate, cât şi bucureşteni nemulţumiţi de guvernarea actuală.

Indiferent de vârstă, studii sau ocupaţie, oamenii spun că au plecat în străinătate din cauza traiului greu de aici. Sunt mulţumiţi cu viaţa de acolo, dar s-ar întoarce acasă la familii, dacă, spun ei, România s-ar face bine.

Femeie: ”Suntem plecați de zeci de ani și nu ne putem întoarce. România nu știe că există o altă realitate.

Bărbat din Irlanda: ''Nu merge nimic în ţară, absolut nimic. Nu suntem străini de cauză. România stă pe loc de atâţia ani.''

În mijlocul protestatarilor am găsit-o şi pe Carmen, venită din Belgia.

Carmen: ”Nu mai suport să ne conducă toată prostimea.

Iar Adrian, în vârstă de 19 ani, a venit de la Madrid.

Adrian: ''Am venit să ne câştigăm țara înapoi, să o luăm din mâna penalilor şi hoţilor din funcţii publice.''

Pentru că nimeni nu şi-a asumat în final statutul de organizator, autorităţile tratează acest miting ca fiind unul spontan.

VIDEO PROTVPLUS.RO