Romanii ar mai putea avea o zi libera - 1 iunie. Deputatii au adoptat pe articole proiectul

10-10-2016 21:09

1 iunie

Deputatii au adoptat luni, pe articole, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, conform caruia ziua de 1 iunie - Ziua Copilului - sa fie declarata zi nelucratoare.

Proiectul de lege, care a fost votat pe 13 septembrie de Senat, urmeaza sa primeasca marti votul final, scrie Agerpres.

Deputatii au apreciat ca legea transmite un semnal referitor la grija fata de copii.

"Adoptarea acestui proiect de lege reprezinta un semnal, un simbol, semnalul ca trebuie sa avem grija de copiii nostri, trebuie sa petrecem timp alaturi de copiii nostri. Acest proiect de lege vine sa completeze un pachet legislativ care sustine familia si copilul", a argumentat, in plen, deputatul liberal Cristina Pocora, presedinte al Subcomisiei pentru protectia copilului si vicepresedinte al Comisiei de munca.

Ea a subliniat ca legea vizeaza toti angajatii din Romania, indiferent daca sunt sau nu parinti.

"Nu am dorit sa cream o discriminare intre cei care sunt sau nu parinti. Obiectivul acestui proiect de lege este sa traga un semnal, sa subliniem ca trebuie sa ne petrecem mai mult timp alaturi de copiii nostri. Si, daca nu de 1 iunie, atunci cand?", a adaugat Pocora.

Adrian Solomon, presedintele Comisiei de munca si protectie sociala, a sustinut la randul sau actul normativ, care a primit raport favorabil.

In prezent zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt: 1 si 2 ianuarie; 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane; prima si a doua zi de Pasti; 1 mai; prima si a doua zi de Rusalii; 15 august - Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei; 1 decembrie; prima si a doua zi de Craciun; doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO