Romania risca sa piarda definitiv 620 mil. euro daca CC dezincrimineaza abuzul in serviciu. Avertismentul lui Kovesi

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07

Romania ar putea pierde sansa de a recupera prejudicii de 620 de milioane de euro, daca judecatorii Curtii Constitutionale vor decide marti dezincriminarea abuzului in serviciu.

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat intr-un interviu pentru agentia de presa NEWS.RO, care pot fi consecintele, pe termen lung, ale unei asemenea decizii.

Laura Codruta Kovesi: Efectul cel mai important se va rasfrange asupra cetatenilor, din mai multe puncte de vedere si pe termen lung. In primul rand, functionarii publici si demnitarii vor fi lipsiti de orice raspundere, vor putea face ce vor, cum vor si cand vor in functiile publice pe care le detin, pentru ca nu vor mai fi trasi la raspundere. Apoi, nu vom mai putea investiga pe viitor acest gen de fapte, indiferent ce se va intampla si o ramanem o tara in care coruptia se va desfasura nestingherita si va fi mascata prin diverse contracte sau prin diverse acte birocratice, fapt care va ascunde tot felul de fapte de coruptie.

Reporter: Spuneti-mi daca se vor intinde repercursiunile si asupra dosarelor vechi, asupra celor condamnati deja pe baza acestei infractiuni, a abuzului in serviciu.

Laura Codruta Kovesi: Da, cu siguranta. Spre exemplu, cei care au fost condamnati cu executare in penitenciar vor iesi curati ca lacrima, prejudiciile pe care ei le-au cauzat si instantele de judecata care au decis ca ele trebuie confiscate vor scapa de toate procedurile de confiscare, o sa ramana, bineinteles, cu vilele lor luxoase, cu terenurile, cu averile, cu banii in cont.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO