România, motiv de îngrijorare pentru OMS, după apariția unor noi focare de Covid-19

Dată publicare: 22-07-2020 14:53
Dată actualizare: 22-07-2020 15:05


Focar de coronavirus la una dintre cele mai mari fabrici de înghețată din România

Focare îngrijorătoare de Covid-19 au fost observate în Europa de Sud şi în regiunea Balcanilor, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

 

„Evident, continentul american constituie epicentrul pandemiei (Covid-19), însă răspândirea virsului începe să se accelereze în Africa”, a subliniat la postul irlandez de radio Newstalk directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară, Mike Ryan.

„Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendinţe îngrijorătoare în sudul Europei şi în Balcani. Aşadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită”, a îndemnat el.

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.030 de cazuri noi de îmbolnăvire la un record de testări efectuate.

Jurnaliştii de la publicaţia Il Messaggero scriu că România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus.

Bianţul mondial al pandemiei a crescut la peste 616.000 de morţi din cauza Covid-19 şi la 15 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

 

Sursa: B.C.


VIDEO PROTVPLUS.RO