România, condamnată la CEDO în cazul tânărului torturat pentru o faptă pe care nu a comis-o


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 22 Octombrie 2018 12:16
Categorie: Stiri actuale

România a fost condamnată la CEDO pentru un caz de tortură petrecut în 2011, în sediul Inspectoratului de Poliţie din Bistriţa. Victima trebuie să primească peste 10.000 de euro despăgubiri morale.

Este vorba despre un tânăr cu probleme psihice, care, arata investigatia, a fost toturat pentru a recunoaşte un furt.

În urma loviturilor, băiatul s-a ales cu leziuni grave la nivelul urechii, însă trei judecători au clasat dosarul, fără a-i face dreptate victimei.

În 2011, băiatul a fost luat de la şcoala de către poliţişti fiind suspect de jefuirea unui magazin din zona în care locuia.
La secţia de poliţie, băiatul, care era atunci în clasa a XI-a, a fost torturat de către anchetatori pentru a recunoaşte fapta pe care nu o comisese. Din lipsă de probe, dosarul furtului a fost clasat. Însă părinţii copilului au deschis proces.

Trei judecători din România au hotărât, rând pe rând, clasarea dosarului de torturare, cu toate că erau ataşate poze şi acte medicale care dovedeau leziunile grave la nivelul urechii.

În 2014 familia a înregistrat cererea la CEDO, iar acum statul român este obligat să plătească tânărului despăgubiri de 9000 de euro şi aproximativ 1500 de euro cheltuieli de judecată.

Cât despre poliţiştii care l-au torturat pe copil, aceştia vor rămâne nepedepsiţi întrucât CEDO condamna doar statul roman. Între timp, tânărul agresat s-a mutat în Olanda.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

România, condamnată de UE din cauza gropilor de gunoi. Autoritățile au avut răgaz 10 ani
Închisorile secrete ale CIA: CEDO a respins apelurile României şi Lituaniei
VIDEO PROTVPLUS.RO