Anunțul făcut de tatăl copilului care a murit după o operație la un spital privat


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 22 Octombrie 2018 10:37
Categorie: Stiri actuale
Deces copil la un spital privat

Tatăl copilului care a murit după o operație de hernie inghinală, la un spital privat din Capitală, a anunțat că va depune luni plângere la Parchet.

În acest dosar se fac cercetări pentru moarte suspectă. Spitalul a sesizat de asemenea Parchetul, iar procurorul de caz a cerut autopsia copilului.

Băiețelul, Ștefan Alexandru, a fost operat sâmbătă de hernie inghinală la un spital privat din centrul Bucureștiului.

După ce s-a trezit din anestezie, s-a simțit rău, iar peste câteva ore a făcut stop cardiac. Un echipaj SMURD a încercat să îl resusciteze, însă din păcate manevrele au eșuat.

Părinții îi acuză pe medicii spitalului privat că au reacționat târziu. Pentru intervenție, au plătit 11.500 de lei.

”Sunt momente de coşmar. Vii cu un copil sănătos şi pleci cu el în patru scânduri! Moare după o operaţie de rutină într-un spital privat, care îşi percepe banii înainte”, a declarat mama copilului.

Părinţii susţin că şi chirurgul şi anestezistul au considerat că nu e o problemă ca băieţelul să rămână la patru etaje distanţă de secţia de terapie intensivă. Au urmat nouă ore în care băieţelul s-a simţit rău, dar medicii nu au intervenit, spun părinţii. Asta deşi în protocoalele de urgenţă există aşa-numita „oră de aur”, adică un interval optim în care poate fi controlată o problemă neprevăzută.

În aceste cazuri, cu fiecare secundă în care întârzie bătaia inimii, şansele de revenire la viaţă scad dramatic. Părinţii mărturisesc că au trecut minute întregi până când personalul de resuscitare al spitalului privat a venit de la etajul 6 la 2. Nu cu un aparat de defibrilare cardiacă, ci cu un balon de ventilare mecanică.

Potrivit reprezentanţilor SMURD, echipajul a ajuns la spitalul privat în 4 minute. A preluat resuscitarea cu aparatura proprie, dar fără succes. La miezul nopţii, Ştefan Alexandru a fost declarat decedat.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO