Români, blocați în aeroporturi 30 de ore din cauza ninsorilor. „A fost chin”

Dată publicare: 11-12-2017 18:27
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Ninsorile puternice din Europa au închis mai multe aeroporturi importante de pe continent. Cea mai gravă situație a fost la Londra, pe aeroportul Lutton, de unde ar fi trebuit să decoleze și mai multe aeronave spre România.

Zborurile au fost anulate și zeci de români așteaptă în aeroport de mai bine de 30 de ore să ajungă acasă. Probleme au fost și pe aeroporturile din Bruxeles sau Munchen.

Pe aeroportul Lutton din Londra, sute de români au avut probleme cu zborul către casă. Din cauza ninsorilor abundente, traficul aerian a fost închis mai multe ore, iar cursele, anulate.

Zborurile au fost reluate dimineață, dar mulți încă așteaptă să revină în țară. Pentru unii români blocajul durează de mai bine de 30 de ore - timp în care au fost îmbarcați și debarcati de mai multe ori.

La fel au pățit și cei care ar fi trebuit să ajungă la București, Cluj, Iași sau Timișoara.

Ionel, pasager: "Ceva de nedescris. Am ajuns dimineața la 4 în aeroprot, era anulat avionul, după aia ni s-o dat unul. Iar ne-au scos, iar ne-au băgat sus, iar ne-au scos. O fost ceva de nedescris"

Bogdan Bursuc, pasager: "Noaptea din aeroport a fost un calvar. Toată lumea a luat cartoane de la magazine, geci, care dormeau în picioare, care dormeau pe scaune, pe bagaje. Copiii dormeau în brațele părinților. A fost chin."

Oamenii ar fi trebuit să se întoarcă acasă cu un zbor al WizzAir și acuză compania că nu a știut să gestioneze situația.

Bogdan Bursuc, pasager: "În prima fază poate a fost din cauza vremii, însă după aia nu a mai fost discuție de vreme. Toate aeronavele zburau, toate companiile au plecat la 3 dimineață avioanele zburau, numai la WizzAir erau toate cancel."

Compania WizzAir recunoaște că a avut probleme din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

"În unele cazuri, am reușit să transportăm pasagerii cu autocarul între aeroporturile închise și cele care operau, pentru a-i aduce în siguranță la destinație. În alte cazuri, am fost nevoiți să anulăm zborurile. Dar de fiecare dată am informat pasagerii despre situaţie, le-am oferit gustări și, în anumite situații, cazare la hotel."

Traficul pe aeroportul Lutton a fost reluat luni. Dar sunt anunțate ninsori și nu este exclus că și alte zboruri să fie anulate.

Mai multor români li s-au oferit locuri la curse care urmează să ajungă în această seară sau marți în România.

Nisorile și viscolul au dat peste cap traficul și pe alte aeroportului din centrul și Vestul Europei. Pe aeroportul din Bruxelles 90 de zboruri au avut astăzi întârzieri, iar 50 de curse au fost anulate.

Probleme sunt și pe aeroporturile de la noi. La Iași, de pildă, pasagerii care așteptau să se îmbarce dimineață spre Lutton nu au putut decola.


VIDEO PROTVPLUS.RO