Un pui de urs a agonizat câteva ore, după ce a rămas blocat într-un lanț

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Un pui de urs prins într-o capcană a fost salvat de reprezentanții unei asociații de salvare a animalor din Mureș.

Animalul și-a prins piciorul într-un lanț de sârmă agățat pe gardul unei gospodării. Se pare că puiul era împreună cu ursoaica și încă un frățior când au încercat să ajungă la un copac plin de mere.  Puiul s-a blocat în sârmă ghimpată, unde a agonizat câteva ore, până la sosirea salvatorilor.

Domokos Csaba: Se vede cum puiul de urs încerca să scape din lanțul care îl ține imobilizat de aceea roade gardul. După ceva eforturi am reușit să rupem lanțul și să-l luăm de acolo. l-am dus în apropiere și l-am monitorizat până și-a revenit complet.

Incidentul s-a petrecut în apropierea stațiunii Sovata. Puiul de urs era împreună cu mama lui și încă un ursuleț, când și-a prins piciorul din spate în gardul unei case. Cel mai probabil ursoaica cu cei doi pui s-au apropiat ademeniți de mirosul merelor din grădina gospodăriei. Proprietarii au anunțat imediat paznicii fondului de vânătoare, care au cerut ajutorul veterinarilor și al organizației ce se ocupă de salvarea animalelor. Operațiunea nu a fost deloc una ușoară: la mică distanță a stat în permanentă și ursoaica.

Domokos Csaba, grupul Milvus:
 La momentul acela și femela adultă, respectiv cu un alt pui, erau în apropiere deci intervenția am preconizat că o să fie destul de periculoasă. Am încercat să fim foarte precauți în timpul operațiunii.

Puiul a fost tranchilizat, apoi scos din lat și întrucât nu avea răni serioase a fost eliberat în pădure.

Dr. Gal Gergely, veterinar:
Era un pui de urs de anul acesta, aproximativ de zece luni, era prin într-un lanț, condiție fizică bună, după ce am eliberat și am consultat animalul nu am găsit traumatisme vizibile și după ce s-a trezit  și-a continuat drumul în pădure fără probleme.

Specialiștii cred că deja puiul și-a întâlnit familia. Polițiștii încearcă să afle cine a montat lanțul din gard.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO