Românca sechestrată și violată în Italia, sub supravegherea medicilor. Copiii, internați într-un centru specializat

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Comunitatea românilor din Italia încearcă să-i ofere tot sprijinul tinerei de 29 de ani, din Constanța, sechestrată, schingiuită și violată timp de zece ani într-un beci de un italian.

Povestea ei a șocat toată peninsula. Preotul ortodox român, din localitatea italiană Lamezia Terme, susține că tânăra se află sub supravegherea medicilor și carabinierilor, iar copiii ei sunt internați intr-un centru specializat. Declaratiile tinerei ii îngrozesc pe anchetatorii din Italia.

Până în acest moment, singurii care au stat de vorba cu biata femeie sunt reprezentantii Consulatului Romîn care spun ca aceasta începe să-și revină. Ministerul de Externe al Romaniei a confirmat ca tânăra de 29 de ani a reușit joi seară să vorbească, după zece ani, cu mama ei aflată în județul Constanța.

Între timp, carabinierii au decis ca românca să fie în permanență ajutată de un psiholog, iar copiii sa fie internați într-un centru specializat. Preotul ortodox din localitatea în care s-a petrecut grozavia susține ca întreaga comunitate de români s-a unit pentru a o ajuta pe femeie.

Constantin Ghimişi- preotul ortodox din localitatea Lamezia Terme: "Pentru moment nu este capabilă să se autogestioneze, nu este capabilă nici sa vada pe cineva, din punct de vedere emoțional este facilă. Mai bine ar fi deocamdată cu psihologii un picuț sa fie o perioadă de acomodare, să se poată pune pe picioare sunt oameni si de alta confesiune si mi-au spus că- parinte noi vrem sa facem orice daca este cazul, îi luăm o casă acestei doamne, îi plătim îi dăm bani, îi dăm hainute o ajutăm să se integreze".

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au început demersurile pentru ca cei doi copii ai tinerei să primească certificate de naștere românești, iar pentru mama acestora un pașaport temporar. Pe de altă parte, reprezentanții organizațiilor care se luptă pentru drepturile românilor în Italia cred ca în zonă, cazul Cristinei nu ar fi singular.

Leontin Cojocea, Centrul de Asistență și Servicii a Cetățenilor România din Italia:  "În momentul în care cetățenii români pleacă din România, ar trebui să se informeze atât de drepturile pe care ei le au cât și de obligații. Muncă la negru nu ajută cu absolut nimic, neînregistrarea în registrulo evidenței persoanelor prezente pe teritoriu nu ajută cu nimic, din contra facilitează aceste chestii"

Silvia Dumitrache, președintele Asociației Femeilor Românce din Italia : "M-aș bucură că această situație să fie luat cu adevărat în seama și să se pornească pe fir în jos, de ce cei din România nu au știut de această față, de ce nu a căutat-o nimeni timp de 10 ani, cum de a ajuns în Italia"

Vineri dimineață, procurorul italian care cercetează cazul a declarat că în cei 30 de ani ai carierei sale nu s-a confruntat cu un caz atât de șocant.

Italianul de 54 de ani este acuzat că a supus-o pe femeie la chinuri de neimaginat. A folosit-o 10 ani că sclavă sexuală, iar această a dat naștere unei fetițe în vârstă de 3 ani și unui băiețel de 9 ani. Închisă în beci, tânăra a suportat torturi atât de crude, încât este de mirare că a supraviețuit.


Împărțea culcușul cu șobolani și insecte iar când a născut, nu a avut parte de îngrijiri medicale. O singură dată a reușit să sune în România, dar atunci mama ei nu a înțeles ce vroia.

Maria Trofolsia, mama tinerei: "Ultima dată când am vorbit s-a întrerupt telefonul. Plângea și spunea- mama, mama eu sunt, eu sunt. Nu mi-am dat seama ce spunea, despre ce este vorba. În mintea mea spuneam că era închisă, o fi fost accident ceva, dar trebuia să apara."

Când a plecat în Italia, Cristina a lăsat acasă un băiețel, care la acea vreme avea doi ani. A mai revenit în țară doar că să facă formalitățile, pentru a încredința custodia copilului către tatăl acestuia.

Nici fostul iubit al femeii și nici mama fetei nu a făcut vreun demers prin care să declare dispariția tinerei în Italia,
desi trecuseră ani de când nu mai fuseseră contactați de această.

Citeste și...
Parteneri