Românca sechestrată și violată în Italia, sub supravegherea medicilor. Copiii, internați într-un centru specializat

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 24 Noiembrie 2017 12:09
Categorie: Actualitate

Comunitatea românilor din Italia încearcă să-i ofere tot sprijinul tinerei de 29 de ani, din Constanța, sechestrată, schingiuită și violată timp de zece ani într-un beci de un italian.

Povestea ei a șocat toată peninsula. Preotul ortodox român, din localitatea italiană Lamezia Terme, susține că tânăra se află sub supravegherea medicilor și carabinierilor, iar copiii ei sunt internați intr-un centru specializat. Declaratiile tinerei ii îngrozesc pe anchetatorii din Italia.

Până în acest moment, singurii care au stat de vorba cu biata femeie sunt reprezentantii Consulatului Romîn care spun ca aceasta începe să-și revină. Ministerul de Externe al Romaniei a confirmat ca tânăra de 29 de ani a reușit joi seară să vorbească, după zece ani, cu mama ei aflată în județul Constanța.

Între timp, carabinierii au decis ca românca să fie în permanență ajutată de un psiholog, iar copiii sa fie internați într-un centru specializat. Preotul ortodox din localitatea în care s-a petrecut grozavia susține ca întreaga comunitate de români s-a unit pentru a o ajuta pe femeie.

Constantin Ghimişi- preotul ortodox din localitatea Lamezia Terme: "Pentru moment nu este capabilă să se autogestioneze, nu este capabilă nici sa vada pe cineva, din punct de vedere emoțional este facilă. Mai bine ar fi deocamdată cu psihologii un picuț sa fie o perioadă de acomodare, să se poată pune pe picioare sunt oameni si de alta confesiune si mi-au spus că- parinte noi vrem sa facem orice daca este cazul, îi luăm o casă acestei doamne, îi plătim îi dăm bani, îi dăm hainute o ajutăm să se integreze".

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au început demersurile pentru ca cei doi copii ai tinerei să primească certificate de naștere românești, iar pentru mama acestora un pașaport temporar. Pe de altă parte, reprezentanții organizațiilor care se luptă pentru drepturile românilor în Italia cred ca în zonă, cazul Cristinei nu ar fi singular.

Leontin Cojocea, Centrul de Asistență și Servicii a Cetățenilor România din Italia:  "În momentul în care cetățenii români pleacă din România, ar trebui să se informeze atât de drepturile pe care ei le au cât și de obligații. Muncă la negru nu ajută cu absolut nimic, neînregistrarea în registrulo evidenței persoanelor prezente pe teritoriu nu ajută cu nimic, din contra facilitează aceste chestii"

Silvia Dumitrache, președintele Asociației Femeilor Românce din Italia : "M-aș bucură că această situație să fie luat cu adevărat în seama și să se pornească pe fir în jos, de ce cei din România nu au știut de această față, de ce nu a căutat-o nimeni timp de 10 ani, cum de a ajuns în Italia"

Vineri dimineață, procurorul italian care cercetează cazul a declarat că în cei 30 de ani ai carierei sale nu s-a confruntat cu un caz atât de șocant.

Italianul de 54 de ani este acuzat că a supus-o pe femeie la chinuri de neimaginat. A folosit-o 10 ani că sclavă sexuală, iar această a dat naștere unei fetițe în vârstă de 3 ani și unui băiețel de 9 ani. Închisă în beci, tânăra a suportat torturi atât de crude, încât este de mirare că a supraviețuit.


Împărțea culcușul cu șobolani și insecte iar când a născut, nu a avut parte de îngrijiri medicale. O singură dată a reușit să sune în România, dar atunci mama ei nu a înțeles ce vroia.

Maria Trofolsia, mama tinerei: "Ultima dată când am vorbit s-a întrerupt telefonul. Plângea și spunea- mama, mama eu sunt, eu sunt. Nu mi-am dat seama ce spunea, despre ce este vorba. În mintea mea spuneam că era închisă, o fi fost accident ceva, dar trebuia să apara."

Când a plecat în Italia, Cristina a lăsat acasă un băiețel, care la acea vreme avea doi ani. A mai revenit în țară doar că să facă formalitățile, pentru a încredința custodia copilului către tatăl acestuia.

Nici fostul iubit al femeii și nici mama fetei nu a făcut vreun demers prin care să declare dispariția tinerei în Italia,
desi trecuseră ani de când nu mai fuseseră contactați de această.

Româncă, ținută sclavă sexuală de un italian. Reacția mamei când a aflat coșmarul trăit de ea
Româncă, ținută sclavă sexuală de un italian. Reacția mamei când a aflat coșmarul trăit de ea
VIDEO PROTVPLUS.RO
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
vulcanizare
Când trebuie schimbate cauciucurile de iarnă? Deja s-au format cozi mari la vulcanizări
Băiețel de 3 ani, dat în urmărire națională. Cine l-a luat de acasă
Câte mii de deţinuţi au ieşit din închisori cu "marea eliberare" a lui Tudorel Toader
Un timişorean care a vopsit blocul în culorile tricolorului, amendat de poliţie
O traficantă de droguri şi-a primit banii înapoi de la statul român
Primul drum asfaltat între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, inaugurat în 2018. „Până acum ne-am unit pe jos”
foto craciun
Obicei costisitor al românilor, de Crăciun. Plătesc sute de lei pentru "amintiri de neuitat"
Un utilaj de deszăpezire a lovit o maşină, în Suceava. O familie întreagă, la spital
Cine este tânărul care a murit după ce s-a plimbat pe liniile de metrou. Autorităţile, fără reacţie
Oraşul care a înflorit cu bani de la UE. A luat 86% din fondurile alocate primăriilor
”Grădinarii" care aprovizionau Capitala cu droguri. Cum au ajuns de la castraveţi la canabis
Anchetă la un sediu de poliție, după ce peste 20.000 de pachete de țigări au dispărut