Revoltator. S-a dus la spital pentru tratament si a murit dupa ce brancardierul l-a scapat pe scari

×
Codul embed a fost copiat

Caz incredibil la Sibiu: familia unui barbat de 64 de ani ii acuza pe medici ca, dupa ce omul ar fi fost scapat pe scari de un brancardier, nimeni nu i-a facut vreo examinare serioasa.

Ba mai mult, pacientul a fost trimis acasa vinerea trecuta, insa peste doua zile s-a intors, cu mari dureri de cap.

Apoi a intrat in coma si a murit. Culmea e ca la acelasi spital judetean, in urma cu doua saptamani, o fata de 18 ani era sa moara pentru ca, desi avea ruptura de splina, a fost trimisa acasa cu un simplu calmant.

Barbatul internat la oncologie trebuia sa fie dus la radiologie si era sustinut de brat de un brancardier. Pe niste trepte, acesta nu l-a mai sprijinit si omul a cazut si s-a lovit rau la cap.

Imediat dupa cazatura, pacientul este ridicat si, pentru ca avea o rana evidenta la cap, este dus la pansat, nu la computerul tomograf, pentru o examinare serioasa.

Citește și
IMPRUDENTA. A cazut de pe bicicleta cu doua zile inainte de a naste
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Trei zile mai tarziu, ajuns acasa, barbatul de 64 de ani acuza dureri insuportabile de cap, iar familia ingrijorata il aduce iar la spital.

Foarte grav este si faptul ca medicii, cu toate ca stiau ca omul s-a lovit la cap, nu i-au facut nicio tomografie, desi examinarea e absolut obligatorie in astfel de cazuri.

Miercuri la pranz, pacientul, care avea un cheg de sange pe creier si intrase deja in coma, a suferit un stop cardiac si a murit. Cei din spital ridica din umeri: au facut tot ce-au putut.

Ministerul Sanatatii s-a spalat pe maini, pe motiv ca spitalul judetean Sibiu apartine administrativ de Consiliul Judetean si etic de Colegiul Medicilor.

Lipsa de reactie a autoritatilor este cu atat mai grava cu cat tot aici, acum doua saptamani, s-a petrecut un alt caz dureros de asemanator.

O fata de 18 ani, care suferise un accident de motocicleta, a fost externata imediat, fara analize, doar cu o reteta de calmante.

La 12 ore dupa externare, fata a lesinat acasa si a fost adusa cu ambulanta la spital. Doctorii au depistat o hemoragie interna si au salvat-o de la moarte in ultima clipa.

Colegiul medicilor a stabilit ca doi doctori sunt vinovati: unuia i s-a dat un avertisment, iar celuilalt i s-a suspendat contractul de munca pana la incheierea anchetei.

Familia barbatului care a venit pentru un tratament si a murit, lovit la cap in spital si lipsit de ingrijire, vrea sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor.

In plus, rudele spun ca o sa-i dea in judecata si pe brancardier si pe medicul de garda din ziua aceea. Curios este ca doctorul care il avea sub observatie pe pacientul respectiv este si acum in concediu.

Grav este ca, in astfel de cazuri, Colegiul Medicilor nu se auto-sesizeaza, ci asteapta sa fie depusa mai intai o plangere. In ceea ce-o priveste pe tanara care a scapat cu viata dintr-un accident de motocicleta, dar era sa moara pentru ca nu a fost investigata in spital, trebuie spus ca parintii ei vor sa-l dea in judecata pe medicul care s-a ocupat de ea. Nu vor bani drept despagubire, ci excluderea doctorului din sistem.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Tratament de
Tratament de "succes" intr-un spital din Romania: patru coaste rupte si un plaman distrus

Intamplare revoltatoare la sectia de psihiatrie a spitalului judetean din Pitesti. Un pacient in varsta de 60 de ani care, culmea, a fost chiar medic psihiatru, a fost calcat in picioare de un asistent.

IMPRUDENTA. A cazut de pe bicicleta cu doua zile inainte de a naste
IMPRUDENTA. A cazut de pe bicicleta cu doua zile inainte de a naste

Nesabuita de a se urca pe o bicileta cu doua zile inainte de a naste a dus-o direct in spital pe o tanara din Bistrita-Nasaud. Femeia a suferit traumatisme grave dupa ce a cazut cu tot cu bicicleta, in momentul in care un TIR a trecut pe langa ea.

O tanara dusa la Urgente sustine ca a fost adormita si violata de un angajat al spitalului
O tanara dusa la Urgente sustine ca a fost adormita si violata de un angajat al spitalului

Acuzatii grave la spitalul municipal din Roman, judetul Neamt. O tanara de 20 de ani sustine ca ar fi fost violata in camera de garda, de un brancardier.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.