Restricții dure într-o localitate unde nu există niciun caz de Covid-19. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 27-10-2020 22:12
Cartojani
StirilePROTV

Prefectura Dâmboviţa a informat marţi, că DSP a raportat eronat, pe 26 octombrie, datele privind cazurile de COVID-19 din localitatea Vişineşti, în localitatea Vârfuri. În fapt, în localitatea Vârfuri nu este niciun caz activ de COVID-19.

"Întrucât până în acest moment nu a apărut în spaţiul public nicio comunicare oficială din partea DSP Dâmboviţa prin care această instituţie să-şi asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a DSP Dâmboviţa din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localităţii Vişineşti au fost raportate localităţii Vârfuri, iar în fapt pe raza localităţii Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19", se precizează în comunicat.

Sursa citată punctează că luni, 26 octombrie, în baza datelor eronate furnizate de către DSP Dâmboviţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenţei cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72 la 1.000 locuitori.

Hotărârea CJSU în cauză va fi revocată marţi.

Prefectura Dâmboviţa consideră că erori precum cea menţionată sunt "de neînţeles" şi "inacceptabile" întrucât Prefectura şi CJSU îşi bazează deciziile privind măsurile de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19 pe datele furnizate de către DSP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO