Reşedinţa ambasadorului din Pakistan şi casa lui Hagi din Pipera au fost sparte de hoţi

06-01-2018 12:38


În aceste zile ale sărbătorilor de iarnă, vila lui Gheorghe Hagi și reședința ambasadorului Pakistanului au fost sparte de hoți! Nici celebrul fotbalist și nici demnitarul nu erau acasă când au operat indivizii, aproape sigur la pont!

Prejudiciul încă nu a fost stabilit oficial, întrucât ambii păgubiți sunt și acum plecați din țară.

Polițiștii bănuiesc aceeași grupare de hoți. Au dat lovitura în Pipera, în ciuda faptului că acest cartier de lux e împânzit de camere de supraveghere, iar vila ambasadorului are permanent pază la poartă!

Jaful din vila ambasadorului Pakistanului a fost descoperit de secretara înaltului demnitar. Când a văzut cât de răvășită era toată casa, femeia și-a dat seama imediat că hoții le-au trecut pragul și a sunat la poliție.

Surprinzător este faptul că reședința ambasadorului este un obiectiv aflat în paza statului român, așadar supravegheat în permanență de jandarmi.

În afară de paza asigurată de jandarmerie, la intrarea în complexul de vile unde locuiește ambasadorul Pakistanului mai există un post de pază, cu barieră, de care răspunde o frima privată. Reprezentanții jandarmeriei susțin că hoții ar fi intrat cumva prin lateralul complexului.

Totodată aceștia susțin că reședința ambasadorului nu are camere de supraveghere conectate la cabina unde se află jandarmului sau alte sisteme de alarmă care să-i fi atras atenția.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: "Reședința este situată într-un complex de vile și este situată în stânga, dreapta și spate cu alte proprietăți private, acolo unde jandarmul nu are vizibilitate și nici nu poate interveni în vreun fel."

Cei care locuiesc în același cartier de vile susțin că hoții au lucrat la pont, pentru că au știut cum să evite camerele de supraveghere.

Localnic: "Știau foarte bine ce fac, deci au fost informați. E adevărat că în perioada asta, a sărbătorilor, sunt mulți așa ziși colindători și probabil că și cei care sunt de aici de pază îi lasă să intre și nu știi întotdeauna dacă sunt colindători sau altceva."

Același scenariu a fost urmat pas cu pas și în casă celebrului fotbalist Gheorghe Hagi. Jaful a fost semnalat cu câteva zile în urmă de un angajat.

Hagi plecase din țară înainte de Crăciun, la Florența, pentru a negocia un contract cu italienii de la Fiorentina, echipa la care evoluează fiul sau, Ianis.

Polițiștii spun că au un cerc de suspecți care vor fi chemați la audieri și au deschis un dosar penal în rem pentru furt calificat.

Ciprian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov: "Datorită faptului că sesizările au venit mult mai târziu față de momentul spargerilor, nu putem stabili efectiv zilele când au fost efectuate aceste spargeri. Urmează să stabilim dacă autorii au fost aceeași pentru ambele locuințe."

Surse apropiate anchetei susțîn că din casă lui Gheorghe Hagi au fost furate mai multe ceasuri și bijuterii, însă deocamdată nu se știe care este valoarea lor. Iar din reședința ambasadorului, aceleași surse spun că au dispărut mai multe platouri și sfeșnice prețioase.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO