Regele Mihai, sarbatorit de Sf. Mihai si Gavril cu un dineu de gala, oferit de primarul Londrei


Ultimul update: Luni 12 Noiembrie 2012 06:51
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2012 19:50
Categorie: Stiri actuale

Majestatea Sa a purtat cu mandrie Ordinul Reginei Victoria, pe care l-a primit cand nici nu implinise 18 ani.

Acum insa, este cel mai in varsta detinator al acestei distinctii din afara Regatului Unit. Alte capete incoronate care au intrat in acest club select sunt Regina Olandei, cea a Danemarcei, dar si regii Suediei, Belgiei si Norvegiei.

Regele Mihai a purtat insemnele Ordinului Regal Victorian primit in 1938 de la Regele George al VI-lea, tatal actualei suverane. Fostul suveran avea atunci 17 ani si a participat la vizita de stat facuta in Anglia impreuna cu tatal sau, regele Carol al II-lea.

Gazda dineului de joi seara a fost lordul primar al Londrei, cel care reprezinta, onorific, centrul financiar al metropolei. Regina Elisabeta a II-a a fost reprezentata de ducele si de ducesa de Gloucester, membrii marcanti ai casei de Windsor.

Printre invitati s-au aflat membri ai guvernului britanic, oficiali ai orasului Londra, membri ai Corpului diplomatic, personalitati din mediul de afaceri.

Inaintea dineului, Familia Regala a Romaniei a participat la o ceremonie religioasa desfasurata in Capela Savoy, sediul Ordinului regal victorian si, totodata, capela de suflet a reginei Elisabeta a II-a. Slujba a fost condusa reverendul Galloway, capelanul suveranei britanice. Acordurile imnului regal au rasunat la orga in cinstea distinsului sarbatorit.

Regele Mihai a devenit cu aceasta ocazie primul suveran strain al carui blazon a fost asezat in capela Ordinului.

Tags: regele mihai,

Regele Mihai, primul monarh al carui blazon este expus in capela privata a reginei Marii Britanii
Familia Regala romana este sarbatorita in aceste zile la Londra
VIDEO PROTVPLUS.RO