Augustin Lazăr, după anunțul lui Tudorel Toader: ”Să spună bărbătește ce probleme sunt”

21-02-2019 13:14


Augustin Lazar

Procurorul general al României Augustin Lazăr s-a arătat deranjat de faptul că ministrul Tudorel Toader a fost joi la Parchetul General și a discutat despre declanșarea procedurii de numire a unui nou procuror general fără să discute și cu el.

Lazăr a precizat că el nu a fost contactat de ministrul Toader, "care a venit tiptil la sediul instituţiei".

”Cine vrea să ia legătura cu Ministerul Public, ia legătura cu procurorul general, cu nimeni altcineva. Trebuie să aibă curaj. Procurorul general nu mănâncă oameni. Am primit la birou pe oricine a venit!” - a spus Lazăr, după ce, joi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României

”Adică, ministrul Justiției nu poate veni să stârnească intrigi într-o instituție. Trebuie să vină, să ia legătura cu conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt.”

Reporter: Nu v-a convocat?

Procurorul general Augustin Lazăr:Cum să mă convoace? Domnia sa a venit la mine în instituție. Nu m-a convocat nicăieri.” 

Potrivit acestuia, Toader '"a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociaţiei Procurorilor".

"Acel procuror trebuie să-şi clarifice mai întâi problemele de legitimitate, de reprezentativitate în cadrul acelei asociaţii şi acest lucru se poate face numai printr-o adunare generală, nu printr-o combinaţie obscură (...) în care preşedintele acestei asociaţii a fost pus în situaţia de a demisiona", a adăugat Augustin Lazăr.

De asemenea, procurorul general al României a declarat că, deocamdată nu poate să reacționeze concret în niciun fel la măsura anunțată de Tudorel Toader, pentru că, oficial și legal nu a fost declanșată încă nicio procedură.

”Dacă domniile voastre mă întrebați pe mine ce voi face, păi nu există o procedură lansată oficial, nu există o procedură serioasă. Noi trebuie să vedem mai întâi un anunț care are în spate o procedură, care este deja lansată, care are un caracter legal, și apoi puteți să mă întrebați pe mine și pe alți colegi despre această chestiune.” - a spus Augustin Lazăr, vizibil iritat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO