Reacția emoționantă a fiicel lui Toma Avrigean, după ce DSP a spus că ar fi refuzat să fie intubat: "Asta este scăparea lor"

Ultima actualizare: 13-11-2020 15:01
Toma Avrigean

Fiica lui Toma Avrigean, pacientul care a murit după ce a declarat, pentru Știrile Pro TV, că nu găsește loc la ATI, a comentat afirmațiile făcute de purtătoarea de cuvânt a DSP Hunedoara, care a spus că bărbatul ar fi refuzat să fie intubat.

Întrebată pe pagina ei de Facebook dacă este adevărat că tatăl ei a refuzat să fie intubat, Alexandra Avrigean a scris într-un comentariu: “Saturația a fost de 34%, plămânii i-au fost afectați în proporție de 99%, credeți ca el era conștient? Că știa ce se întâmpla cu el și că oamenii aceia vor sa îl ajute? Creierul acela nu era oxigenat, nu putea să discearnă ce se întâmplă. Acum, asta este scăparea lor.... că tati a refuzat să fie intubat... ce a putut gândi el când a văzut oamenii aia? Nu știa ce se întâmpla cu el…”.

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a încercat joi să arunce responsabilitatea pentru moartea lui Toma Avrigean şi asupra pacientului.

"I-a cerut acordul pacientului pentru a fi intubat. A primit refuzul categoric, i s-a comunicat că nu doreşte să fie intubat, numai în situaţia în care devine inconştient.", a declarat, joi, pentru Știrile Pro TV, Delia Bada, purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

Afirmația a fost negată și de soția lui Toma Avrigean, Maria, care a declarat că bărbatul abia aștepta să ajungă într-o secție de terapie intensivă.

"Era ca o piatră! Şi a zis: eu lupt, că vreau să trăiesc să vin acasă! Şi cum un om care e aşa să refuze să fie intubat? El asta aştepta şi zicea: nu mă mai duc ăştia de aici! Asta era speranţa lui: să meargă la ATI şi n-o ajuns! A ajuns să moară.", a mărturisit, în lacrimi, Maria Avrigean, soția lui Toma Avrigean.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO