Razie în Brașov. Orașul este plin de oameni care încalcă ordonanța militară

Dată publicare: 03-04-2020 07:55
Dată actualizare: 03-04-2020 09:12


Un control de amploare a fost organizat ieri la Brașov între orele 11 și 13, când persoanele peste 65 de ani au voie să iasă din casă pentru cumpărături de strictă necesitate.

 

Polițiști, jandarmi și lucrători de la trupele speciale au făcut un filtru pe cea mai importanta arteră din centrul orașului.

Numărul de mașini s-a dovedit a fi neașteptat de mare, iar polițiștii au verificat toți șoferii.

Pensionari în mașină: ”- În ce interes faceți deplasarea? - Am fost la farmacie, e închisă și... - Aveți declarația? - Nu, nu o am descărcat-o pentru că nu îmi merge netul.

Polițist: Dacă nu au declarația, vor fi sancționați conform ordonanței militare. De fiecare data când ieșiți din casă, să vă completați acea declarație pe proprie răspundere.

- O să fac o declarație de mână. - Dar motivul pentru care ieșiți să fie unul justificat, o stare de urgență, în rest vă rugăm să rămâneți în casă”.

Străzile sunt pline de oameni

Autoritățile au constatat că între orele 11 și 13 orașul este mai animat ca de obicei. Șoselele sunt pline de mașini, iar pe trotuare, prin piețe și parcuri își fac apariția o mulțime de oameni, mai ales bătrâni.

Mulți nu poarta măști de protecție și nici nu păstrează distanța de celalți pietoni.

Bătrână: ”Ieșim la ora 11 din casă și stăm 22 de minute să așteptăm autobuzul. Dar de ce ieșiți din casă? Ca să îmi cumpăr de mâncare, că sunt singură”.

Femeie: ”- A fost obligatoriu să ieșiți? - Pentru mine, da!”

Autoritățile au majorat amenda pentru cei care încalcă regula și ies din casa fară un motiv întemeiat și fără să aibă la ei documentele justificative.

Persoanele fizice riscă să plătească între 2.000 și 20.000 de lei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO