Gest emoționant pentru asistenta din Galați umilită de vecini. Militarii au așteptat-o cu flori acasă

Dată publicare: 03-04-2020 07:37
Dată actualizare: 03-04-2020 09:11


Autoritățile au luat atitudine în cazul asistentei din Galați căreia vecinii i-au aruncat clor pe ușa apartamentului.

Femeia s-a plâns pe o rețea de socializare că totul i s-a întâmplat din cauza faptului că lucrează la spitalul de boli infecțioase cu persoane infectate cu coronavirus.

Asistenta de 44 de ani a fost așteptată în fata blocului cu flori și aplauze de militarii de la Batalionul de Tancuri din Galați. 

Militarii au așteaptat-o în fața blocului: ”Bună seara! Doamna Mihaela? Bună seara, am citit postarea dumneavoastră referitoare la modul în care vecinii și-au manifestat respectul față de meseria dumneavoastră.

Dați-mi voie să vă mărturisesc, în primul rând, faptul că eu, unul, personal, nu am crezut că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine”.

”Nu știu cum să vă mulțumesc”

Așa a fost așteptată Mihaela Pal, asistenta de la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. Aceștia i-au dăruit flori și au prezentat scuze în numele celor care au jignit-o.

Militarii au aplaudat-o.  Mihaela: ”Deci chiar nu știu nici cum să vă mulțumesc”.

Gestul autorităților a venit după ce femeia în vârstă de 44 de ani s-a plâns că vecinii au avut o reacție șocantă la adresa ei, când au aflat că muncește în prima linie pentru a le salva viețile bolnavilor infectați cu Covid-19.

Mihaela Pal, asistentă, Spitalul de Boli Infecțioase Galați: ”Când am urcat sus, la etaj, am văzut clor pe ușă, cu găleată, cum au aruncat.

Și-am zis ”nu se poate așa ceva”. Am coborât la magazin, să îmi iau un bidon de apă, m-a dat afară din magazin și mi-a spus că ”n-aveți ce căuta, că lucrați la Boli Infecțioase și nu vrem să…”.

Silviu Andrei, administratorul magazinului: ”A fost o confuzie, probabil că a fost greșeală din ambele părți. Doamna că nu a spus ”domnule, eu am venit aicea din motivul ăsta”, dar s-a lăsat așa taciturn și fiecare a interpretat cum a vrut”.

Asistenta a povestit totul pe o rețea de socializare. Unii vecini recunosc că au existat suspiciuni și temeri că femeia ar fi părăsit izolarea.

Vecin: ”Știam că este izolată. Un semn de întrebare și-a pus lumea. Eu nu, eu am mers pe buna știință. Lumea și-a pus un semn de întrebare. Pe mine nu m-a întrebat nimeni”.

Prefect: ”Condamnăm cu tărie astfel de gesturi”

Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul județului Galați: ”Condamnăm cu tărie astfel de gesturi ale unor semeni de-ai noștri, care, în aceste momente grele, nu fac altceva decât să amenințe sau să puna în pericol starea cadrelor medicale.

Este un apel către toți cetățenii: să fim alături de cadrele medicale”.

Asistenta are doi copii de 12 și 19 ani și s-a mutat singură într-un apartament tocmai pentru a-și proteja familia în aceasta perioadă.

În urma sesizării, polițiștii îl anchetează pe proprietarul magazinului pentru refuzul nejustificat de vânzare a mărfurilor.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO