"Râu de sânge", într-o localitate din Argeş. "Să ştiţi că a fost un accident, nu se practică"

27-01-2021 16:57


Imagini şocante au fost postate, ieri, de către un localnic din Bascov, judeţul Argeş, pe o reţea de socializare.

UPDATE: Firma de prelucrare a cărnii din judeţul Argeş a fost amendată cu 60.000 de lei, după ce a deversat în râul Bascov sânge, organe şi alte resturi biologice. De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au dispus sistarea activităţii societăţii, până la remedierea problemelor descoperite. Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a transmis că nu va tolerează astfel de atitudini, potrivit news.ro.

În filmare se vede cum o cantitate mare de sânge se scurge în apele unui pârâu, iar localnicii susţin că sursa este o carmangerie din vecinătate.

Patronul recunoaşte situaţia, şi o pune pe seama unui accident, nu a unei proceduri intenţionate, iar garda de mediu investighează cele întâmplate.

Sângele pe care un localnic l-a filmat, ieri, curgând în pârâul Bascov, afluent al Argeșului, provine, spus localnicii, de la o carmangerie din zonă, şi n-ar fi prima oară când se întâmplă aşa ceva.
Patronul societăţii spune că a fost un accident.

Reprezentant carmangerie: „A fost o ... o cum să vă spun eu ? O întâmplare, o întâmplare, nu se practică aşa ceva la noi. S-a spart o ţeavă de la îngheţul ăsta şi unde a fost fosa, s-a scurs un pic de sânge.” 

Reporter: Oamenii din zona spun că se întâmplă chestia asta destul de frecvent, nu e prima data-

Reprezentant carmangerie: „Un accident, a fost, să ştiţi, un accident, că nu se practică."

Localnicii însă îl contrazic.

„Ne deranjează foarte tare mirosul, groaznic, noi, de exemplu, vecinii, nu putem aerisi în niciun moment al zilei, şobolanii, care sunt foarte mari, muştele, pe lângă faptul că deversează în gârlă sânge, resturi" spun aceștia.

Deşi oamenii spun că, în ciuda unor numeroase reclamaţii la primărie, situaţia nu s-a schimbat, primarul susţine că înainte de a sesiza alte organe de anchetă, vrea să le verifice, mai întâi, autorizaţiile.


„În anumite perioade li s-au înfundat filtrele de decantare, nu au mai funcţionat. Probabil că acest patron a profitat de faptul că nu i-au mers filtrele de decantare şi fiind foarte aproape de pârâul Bascov, prin acea conductă, o parte din dejecţiile respective şi din sângele rezultat din sacrificare, l-a deversat în pârâul Bascov" spune edilul.

Numai după ce cazul a ajuns pe reţelele sociale, comisarii Gărzii de Mediu au mers, miercuri, în control.

„Deocamdată nu s-a finalizat controlul, urmează să mai vină documente. Detalii despre ce este pe amplasament, până la finalizarea controlului, nu vă pot da. Într-adevăr, imaginile sunt dezolante, nu este normal ce se întâmplă şi trebuie să stopăm astfel de evenimente."

Conducerea Gărzii de Mediu spune că la finalul anchetei va decide ce măsuri vor fi luate împotriva societăţii comerciale.


VIDEO PROTVPLUS.RO