Unul dintre cei mai periculoși infractori din România, arestat în cazul tânărului executat într-un bloc din Bacău

Ultima actualizare: 28-05-2020 20:49

A fost identificat și prins principalul suspect, în cazul unui tânăr împușcat mortal într-o scară de bloc din Bacău, la început de martie.

Este vorba de un individ care se ascundea acum în Franța. Arestarea a fost făcută în baza unui mandat european.

Presupusul criminal are de 46 de ani și, susțin surse judiciare, este un cunoscut luptător de K1, care a activat și în Legiunea Franceză, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din România. Bărbatul a fost arestat de polițiștii francezi într-o zonă de lângă Paris în baza mandatului european de arestare emis de procurorii din Bacău. El urmează să fie adus sub escortă armată din Franța în următoarele zile.

Tânărul împușcat mortal avea 22 de ani. În seara de 9 martie, o femeie a sunat la 112 și a spus speriată că a auzit patru focuri de armă. Pentru băiatul rănit grav la cap nu s-a mai putut face nimic, doctorii au fost nevoiți să declare decesul.

Tânărul fusese condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice. Dar, cum la acea vreme era minor, a stat închis o perioadă mai scurtă. Procurorii DIICOT au probat atunci că tânărul a accesat, fără drept, conturile unor cetățeni români și străini și a comandat pe internet mai multe bunuri. Paguba s-a ridicat la o sută de mii de euro.

Ieșit de după gratii, tânărul începuse o afacere și dorea să-și reabiliteze numele, spuneau apropiații săi.

În martie, anchetatorii au avut indicii de la început că victima și ucigașul sau se cunoșteau. Acum, au ajuns la suspect.

Mandatul eurpean a fost emis în urmă cu două zile, iar individul a fost ridicat miercuri, în Franța. Urmează să aflăm și care a fost mobilul crimei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO