Sentinţă în cazul sicilianului care şi-a împuşcat cumnatul român la masa de Crăciun

Ultima actualizare: 15-05-2020 11:01
Vincenzo Vindigni
Carabinieri

Tribunalul din Ragusa a anunţat sentinţa în cazul italianului care şi-a împuşcat mortal cumnatul român în 2018, la masa în familie de Crăciun. 

Vincenzo Vindigni a fost condamnat joi la 16 ani şi 8 luni de închisoare de tribunalul din Ragusa, pentru uciderea românului şi rănirea unui alt italian, în 2018. Pedeapsa poate fi însă redusă, scrie Corriere din Ragusa. Bărbatul din Sicilia l-a împuşcat mortal pe soţul surorii iubitei lui la masa din a doua zi de Crăciun.

Românul de 44 de ani a fost ucis de  Vincenzo Vindigni, în localitatea Scoglitti din regiunea Ragusa (Sicilia). Presa locală scria atunci că Vindigni nu era de acord cu faptul că sora iubitei lui se căsătorise cu românul. Se pare că avuseseră înainte un conflict, în care fuseseră implicate şi alte rude ale celor doi.

Când cumnatul român a venit în vizită în a doua zi de Crăciun, pentru a lua masa cu rudele sale prin alianţă, sicilianul era pregătit cu o armă şi a tras în el la scurt timp după ce au început să se certe.

Un glonţ rătăcit a atins un alt musafir - un italian de 57 de ani, care a suferit răni uşoare. Românul a murit în ambulanţă.

Vindigni şi-a recunoscut fapta în faţa carabinierilor şi le-a indicat unde a aruncat pistolul cu care a tras.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO